perjantai 12. huhtikuuta 2013

Teemu Linnan huipputehistreenit 9.4.2013

Oltiin tuuraamassa 9.4. Teemu Linnan huipputreeneissä. Tehtiin samoja ratoja kuin Eerikan 16.4. postauksessa, että tulee nyt vähän toistoa tässä tekstissä. Mutta kerrotaanpa nyt sitten omat fiilikseni treenistä. Emme siis olleet saaneet etukäteen tietää esteiden järjestystä. Teemu kertoi ne treenin aikana.

Alkuun teimme myös sitä ns. ”viivajuoksua”. Todella hyvä jalkojen herättely, jota tulen varmasti käyttämään treenien aloituksena omissa treeneissä ja kouluttajanakin. Eli suoralla oli neljä hyppyä. Ensin mentiin kaksi ja käännös takaisin lähtöpisteeseen, ja sitten kolme ja takaisin ja neljä ja takaisin. Sitten puolen vaihto lennossa ja sama toiselta puolelta ohjaten. Yhteensä 25 hyppyä sisältäen suoraa ja tiukkoja käännöksiä. Ihan todella yksinkertainen treeni, mutta silti niin haastava! Homma lähti kuitenkin meillä menemään aika hyvin. Jasun kanssa meillä on aika sama tahti, joten rytmitys ei tässä ollut suuri ongelma. Mutta puolenvaihtokohta osoittautui meillä kompastuskiveksi. Oma ajoitus meni puolen vaihdossa pieleen ja siitä ongelmat lähti kertautumaan. Kieltoja tuli monelle käännöshypylle, koska ajoitus oli pielessä. Näin sivusilmällä kuinka viereiseltä kentältä oli ihmisiä tullut katsomaan Teemu-gurun treenirataa. Jännitin ihan liikaa. Kuitenkin kuulin Teemun kannustavan tsemppauksen, kasasin itseni ja päästiin ihan voittajina maaliin, vaikka välillä olin kaatua nurin. Tästä fiiliksestä tässä Teemun treenissä juuri oli kyse, ja taisimme löytää sen! Taistelua loppuun asti.

Seuraavaan radanpätkään olimme saaneet tutustua ihan normaalisti. Se sisälsi pelkästään hyppyjä. Muutaman takaakierron ja puolen vaihdon. Ihan perus kamaa. Pääsimmekin sen ihan suht sujuvasti läpi. Radan jälkeen Teemu kyseli ohjausvalinnoistani. Valssini ovat kuulemma todella sujuvia. Liikun hyvin, joten Teemun mielestä on ihan turhaa alkaa brassailemaan ohjauskuvioilla. Kannattaa vaalia sitä, minkä osaa. Sillä pääsee pitkälle. Lähinnä hän viittasi lopussa tekemääni vastakäännökseen, jossa kuulemma heti huomasi epävarmuuden. Kohdan olisi voinut ohjata ihan ilman ilman vastakääntöä, jolloin koiran vauhti olisi säilynyt sujuvana.

Näiden kahden pätkän jälkeen saimme paperin, johon oli merkitty kaksi seuraavaa rataa. Nämä piti opetella muistamaan suoraan paperista ja molemmat kaksi rataa kerrallaan. Radoista ei nyt jäänyt oikeastaan sen ihmeempää kerrottavaa. Se oli juuri sitä osaamista ja tasoa, millä tällä hetkellä olemme. Niin kuin Teemukin sanoi yleisesti treenin alussa, olimme juuri sillä tasolla, millä olemme huonoimmillamme. Jasu selvästi väsähti, koska oltiin treenattu edellisenäkin päivänä, mutta se ei sinänsä kyllä menoon vaikuttanut. Itse kävin läpi tuntemuksia epävarmuudesta ratojen muistamisessa. Luovutin monesti ihan liian helpolla, mutta pääsin siihen taistelufiilikseenkin. Puhtaasti emme tainneet päästä mitään rataa läpi, mutta tärkeämpää meille ehkä oli se, että virheen jälkeen sain itseni kasattua.

Näissä radoissa tultiin juuri niihin inhottaviin fiiliksiin, mitä monesti kisoissa kohtaa. Monesti rataa miettii vielä rataantutustumisen jälkeenkin, että miten sen ja sen kohdan ohjaisi. Saattaa muuttaa vielä suunnitelmia ja muistella miten se nyt menikään ja tuskailee, kun ei meinaa muistaa rataa. Ja etenkin sitten, kun mentiin ratoja suorittamaan. Monesti tuntee olonsa epävarmaksi ja se näkyy heti suorituksessa. Tuosta ikävästä epävarmuuden tunteesta pitäisi päästä eroon ja voittaa sen taistelemalla. Aina pitäisi yrittää loppuun asti! Tämä on juuri se kompastuskivi, mihin monesti kisapaikalla ja treeneissä törmää. Tämä treeni kyllä todellakin osui ja upposi juuri siihen kohtaan. Sellainen treeni, jollaista en ole kyllä aiemmin päässyt tekemään. Päällimmäisenä jäi tästä kyllä hyvä tsemppi ja tunnetila, johon pyrin kyllä nyt pääsemään kisoissakin. Mukava oli myös kuulla kehuja omasta liikkumisesta ja ihan siitäkin, että perusohjauksillakin voi päästä pitkälle. Jes!

T. Jonna ja Jasu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti