perjantai 5. huhtikuuta 2013

Sari Vähäniityn haastajatehistreenit 2.4.2013
Mukavaa päästä välillä tuuraamaan haastajia, kuten 2.4. Odotin innolla treenejä radan saavuttua sähköpostiin. Kouluttajana toimi tuolloin Sari Vähäniitty.

Esteet 1-3 olivat perusohjausta, mutta esteeltä 3 ei saanut lähteä liian nopeasti liikkeelle, ettei vetänyt koiraa hypyltä ohi. Este 4(pituus) oli enemmän oikealla kun kuvassa, joten kiirettä kepeille ei ollut ja kulmakin oli niin helppo, että oli helpompi vain lähettää koira suoraan pituudelta sinne. Keppien loppu piti ohjata hyvin, koska vastassa oli seinä. Itse tein keppien loppuun valssin estääkseni koiraa menemästä väärään päähän putkea. Hyppy 7 otettiin pakkovalssilla. A esteen alastulolle kokeilin sekä valssia että persjättöä, mutta valssi toimii paremmin, kun haluan koiran pysähtyvän kontaktille. 

Hypylle 11 piti muistaa ottaa kunnon koira kunnolla haltuun, koska muuten koira hyppäsi hypyn aina väärinpäin. Esteille 11- 13 oli mahdollisuus treenata valsseja sekä persjättöjä. Molemmat toimivat, mutta itselle toimivampi oli persjätöt. Hankaluuksia tuotti ajoitus, jottei koira valunut liikaa hypyillä. 

Hypylle 14 huolellinen vienti ja sitten saikin juosta, jotta kerkesin vastaanottamaan koiraa putken (16) loppuun. Putkelle piti kuitenkin tehdä jarru, ettei koira valunut muurin taakse… välit olivat pienemmät kuin kuvassa ja kulmakin oli muurille hieman erilainen. 

Este 19 tuotti itselle valtavasti päänvaivaa, koska edellisen kerran se oltiin hypätty seinään päin ja nyt se piti kiertää takaa. Vaikka tiesin, että hyppy hypätään takaa niin silti pidin koiraa liikaa kädessä ja näin ollen Milla hyppäsi hypyn väärin. Taas esteille 19- 22 pystyi tekemään valssit väliin tai persjätöt. Molempia kokeiltiin ja taas persjätöt toimivat paremmin. Este 22 piti ohjata huolella, jottei koira valunut sitä takaa kierroksi. 

Välille 22- 25 oli muutama erilainen tapa lähestyä. Ensimmäinen tapa oli juosta A esteen oikeaa puolta ja lähettää koira poispäin käännöksellä kepeille. Toinen tapa oli jousta A esteen oikeaa puolta ja tehdä putken taakse persjättö. Kolmas tapa oli siirtyä juoksemaan A esteen vasemmalle puolelle ja lähettää koira itsenäisesti hakemaan keppejä. Itselle toimivat tavat 1 ja 2, koska pystyin jättämään koiraa suorittamaan itsenäisesti hyppyä 22.

Esteelle 27 oli parikin tapaa suorittaa se. Jos pystyi irtaantumaan hyvin kepeiltä eteenpäin niin pystyi tekemään pakkovalssin ja jos taas ei niin päällejuoksu oli paras tapa.

Itselle tuottivat eniten vaivaa esteet 9-14 ja 17- 22, koska ne tultiin niin lähekkäin uudestaan, että sekoitin aina kummalta puolelta ne pitikään suorittaa. Väsymys taisi kyllä painaa, joten siinä osa syy huonoon muistiin. 

T. Minna & Milla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti