tiistai 30. huhtikuuta 2013

Sari Vähäniityn haastajatehistreenit 30.4.2013

Vappuaattonakin treenattiin. Treenaajia oli odotetusti vähän, mutta onneksi itse päätin osallistua Sarin treeneihin.

Työkiireiden vuoksi en ennen treenejä ehtinyt yhtään tutustumaan rataan etukäteen. Kisoissa tietenkin mennään samalla periaatteella, mutta yleensä ennen tehistreenejä on rataa ehtinyt paperilla edes vilkaisemaan.

Rata vaikutti rataantutustuessa sujuvalta, mutta kuitenkin haastavalta. 


Lähtö kakkosesteen takaa ja kakkosen ja kolmosen ohjaus radan laidan puolelta ja valssi neloselle ja putkeen toimi ongelmitta. Putkella tarpeen oli kunnon jarru, ettei toinen putki vetänyt. Olin suunnitellut ohjaavani 7 esteen ”heittäen” niin, että jäisin muurin vasemmalla puolelle, selkeästi paremman ja tiukemman käännöksen kuitenkin sain valssaamalla 7 esteellä, jääden muurin oikealle puolelle. Kerkesikin ihan hyvin, vaikka sitä aluksi epäilin. Muurin jälkeen perjättö ja valssi ysille toimi hyvin. Takaaleikkausta ysille koitettiin myös, mutta paremman linjan sai valssilla. 

Toisella kertaa putkesta putkeen koitui monelle ongelmaksi, koirat kääntyivät vanhasta muistista putkelta ja moni meni helposti putken ohi. Tarkkana sai olla siis toiseen putkeen ohjauksen kanssa. 13 esteen taakse koira ajautuu putkesta melkein ilmaiseksi ja putkeen vienti ja lähetys esteelle numero 15. Vaihtoehtoisia ohjaustapoja pituudelle on useita. Persjättö 21 esteen jälkeen tuntui toimivalta monen koirakon kohdalla. Itse tein vastakäännöksen pituudella, niin, että koira kääntyi pituudelta vasemmalle saaden näin hyvä linjan 21 esteelle. Takaakierto 22 esteen vasemmalta puolelta ja persjättö 23 esteen jälkeen onnistui hyvin. Moni teki myös 24 esteelle takaaleikkauksen, itse valitsin persjätön, koska ajattelin takaaleikkauksen hidastavan putkeen menoa. 

Ongelmia tuli viimeisen putken ja loppuradan kanssa. 27 esteen jälkeen käännös venyi turhan pitkäksi. Persjättö 26 esteen jälkeen ja vastakäännös 27 esteelle sai linjan huomattavasti paremmaksi. Itselle vastakäännöksen tekeminen tuotti itselle päänvaivaa. Ohjaus tuntui nurinkuriselta, mutta kun sen sai toimimaan, oli käännös huomattavasti parempi ja viimeisen esteen ohjaus luonnollisempi.

Aivan loistavat treenit, Sari on kannustava tsemppikouluttaja. Näistä treeneistä jäi hyvä mieli ja paljon taas uutta oppia käsiin. 

T. Sari ja Paavo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti