perjantai 26. huhtikuuta 2013

Jenna Caloanderin huipputehistreenit 23.4.2013Jennan radan mahduttaminen 18x30m kentälle oli jännittävä suoritus. Lähes koko rata saatiin pystyyn, vain este 12 jäi rakentamatta. Esteen 11 jälkeen tuli este 20 ja sen jälkeen 13 ja siitä eteenpäin numerojärjestyksessä.

Eniten pähkäilyä rataantutustumisessa ryhmäläisten keskuudessa tuottivat esteet 2-6. Oma suunnitelmani oli tehdä taaksetyöntö esteelle 2 ja työntää koira esteelle 3 takanaleikkaukseen. Tällöin olisi päässyt ohjaamaan radan sisäpuolelle ja työntämällä koira esteelle 6 saanut etumatkaa esteiden 8-9 välistävetoon. Esteen 3 takanaleikkaus ei kuitenkaan toiminut erityisen hyvin ja vaihdoin sen Jennan ehdotuksesta pakkovalssiin esteelle 2 ja valsiin esteelle 3. Tässä tapauksessa esteet 4-6 joutui ohjaamaan radan ulkoreunalta.


Esteelle 6 harjoiteltiin backlap tai vaihtoehtoisesti takanaleikkaus (viskileikkaus). Backlap osoittautui useammilla ryhmäläisillä toimivammaksi, koska linja takanaleikkaukseen oli hankala. Esteen 3 valssista linja kohti takanaleikkausta esteelle 6 ohjasi koiraa kohti estettä 7. Takanaleikkauksessa tuli malttaa, jotta ei siitä ei tullut poispäinkääntöä esteelle 7. Backlapissä ohjaajan linja oli koiralle selkeämpi. Siinä ohjaaja sijoittui esteen 6 taakse ja vastaisella kädellä koira heitettiin kiertämään esteen ulkosiivekettä. Eri vaihtoehtoja kellotettiin ja ohjaaminen radan ulkoreunalla todettiin nopeimmaksi vaihtoehdoksi.


Omalta osaltani kohtien 10 ja 12 (esteen 12 sijaan tehtiin este 20) jaakotukset kaarteen jälkeen olivat hyvä muistutus siitä, että hartialinja pitää muistaa pitää tarpeeksi kauan kohti estettä ennen kääntymistä kohti koiraa ja jaakotuksen suorittamista. Alussa tein sylivekin esteelle 10, mutta hartialinjan ollessa kohti estettä 11 koira irtosikin esteelle 11. Osa ryhmäläisistä teki kohtaan niisto-persjätön ja valssin esteelle 12 (esteen 12 sijaan tehtiin este 20). Niistossa oli hartialinjan kanssa sama juttu.


Kohta 17-18 tuotti monille ryhmäläisille vaikeuksia, koirat hakivat helposti estettä 16 tai 15. Kohdan suorittamisessa oli avainasemassa oikean ohjauslinjan valinta taaksetyönnön jälkeen ja hartialinja kohti putkea. Taaksetyönnössä tuli peruuttaa reilusti pois koiran linjalta ja juosta määrätietoisesti kohti putkea. Jenna puhui treenien alussa ansaesteisiin suhtautumisesta ja tärkeää oli, että ansan tiedostaa rataantutustumisessa, mutta sen jälkeen unohtaa ja keskittyy menemään oikeaan suuntaan. Olin juuri harjoitellut koiran lähellä pysymistä, joten kohta meni sen ansiosta sujuvasti.


Esteelle 19 osoittautui useimmille toimivimmaksi vastakäännös. Taaksetyönnön jälkeisessä vedossa useimmat koirat vilkaisivat toiveikkaasti esteelle 11 (joka oli ratapiirroksen mukaista lähempänä, koska este 12 puuttui). Jokunen koira taisi livahtaa esteelle asti.


Lopussa oli mukava loppusuora, jossa viimeisimmätkin karstat irtosivat  keuhkoista.


Treeneistä jäi hyvä mieli. Jenna osaa aina antaa positiivista palautetta, joka innostaa.

T. Satu ja Lily 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti