maanantai 9. joulukuuta 2013

Janne Karstusen huipputehistreenit 3.12.2013

 
Olipa kivan haastava rata, niin kuin yleensäkin Jannen treeneissä. Ikävä kyllä meidän treenaamista haittasi rimojen tiputtelu, joten keskittyminen itse rataan ei kunnolla onnistunut ohjaajalta, eikä koiralta. Meillä oli treenissä kolme selkeää ongelmakohtaa, mutta saimme kuitenkin tehtyä monia hyviä pätkiä.
 
Nuutin kanssa ensimmäinen vaikeus oli se iän ikuinen keppien avokulma. Jos linjaa ei keinun jälkeen kunnolla suoristanut, ampui Nuutti suoraan toiseen, tai kolmanteen keppiväliin. Muutaman toiston jälkeen saimme kuitenkin linjan kuntoon, ja Nuutti etsi hyvin oikean välin. Seuraava ongelmakohta oli esteet 20-22, missä lähes kaikilla ryhmäläisillä oli vääntöä. Ohjasin Nuutin niin, että tein selkeän vekin muurin jälkeen, jotta linja putkeen oli toimiva, sitten lähetin Nuutin kauempaa, jäin A:n vasemmalle puolelle ja tein hypylle 22 poispäinkäännöksen. Suurempi osa ryhmäläisistä jäi A:n oikealle puolelle, ja teki joko valssin ennen putkea, tai ohjasi koiran vedolla putkeen. Mitä ikinä näistä mainituista ohjaustekniikoista käytti, valitsi koira helposti oikealla puolella olevan hypyn putken sijasta. Nuuttikin päätyi sinne muutamaan otteeseen, mutta tarpeeksi vahvalla vekillä meille toimi hyvin A:n vasemmalle puolelle jäänti.
 
Viimeisenä selkeänä ongelmakohtana olikin loppusuora 36-40. Koska jäin helposti varmistelemaan välistävetoja ennen loppusuoraa, olin heti myöhässä ennen hyppyä 36 tehtävässä persjätössä, ja näin ollen toisessakin persjätössä hypyn 37 jälkeen. Kun ne sain sujumaan, tein persjättöä sellaiseen kohtaan, että olin Nuutin linjan tiellä, joten hyppy 38 mentiin moneen kertaan väärältä puolelta. Saimme kuitenkin lopunkin onnistumaan tarpeeksi monen toiston jälkeen.
 
Rata oli mielestäni todella mielenkiintoinen, vaikka ikävästi se rimojen tiputtelu haittasi nyt koko treeniä. Kotiläksynä meille jäi siis tiputtelun korjaaminen, puomin itsenäinen suorittaminen loppuun, ja tietenkin avokulma.
 
T. Heini ja Nuutti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti