torstai 19. joulukuuta 2013

Janne Karstusen huipputehistreenit 17.12.2013


Vuoden viimeiset treenit mentiin Janne Karstusen radalla. Pääsin siis haastajana tuuraamaan huippujen treenejä.


Rata vaikutti paperilla jo kiinnostavalta ja tiedostin jo silloin, että haastetta on tiedossa. Paperiin verrattuna kepit alkoivat 5 putken ekan pään kohdalta ja 8 hyppy oli hieman käännetty toiseen kulmaan.


Haasteet alkoivat meillä jo 3-4 hypyillä. Jostain syystä Elli ei osaa linjata itseään 65 rimoilla hyvään kulmaan, vaan tiputtaa rimat. Samoin 5 putkeen vienti vedolla tuotti kamalasti ongelmia. En vaan uskaltanut juosta suoraan, vaan katseella työnsin koiran aina väärään päähän putkea. Ideana oli siis sijoittua jo heti alkuun 3 esteen tuntumaan ja sieltä juosta suoraan keppien kauempaa päätä kohden.


Esteet 6-16 ei tuottaneet ongelmia. Vaikka aluksi jäinkin liikaa odottelemaan 9 putkelle, niin siitä huolimatta sain rytmittämällä siistin käännöksen esteille 12 ja 13. Oikealla liikkeelle lähdöllä putkelta kerkesin tekemään 13 hypylle siistin niiston. 16-17 vienti onnistui parhaiten puolivalssilla.


Pienen tauon jälkeen jatkoimme tahkoamista esteeltä 16 eteenpäin. Yllättävää kyllä 19 putkelle vienti vedolla ei tuottanut ongelmia. Esteellä 20 vaadittiin koiralta esteosaamista, koska pituus piti vain merkata ja hypyn 21 taakse tehdä joko sokkari tai valssi. Meillä valssi toimi parhaiten. Vaikka okseri olikin seinään ei rimat lennelleet ollenkaan. Sain todella hienosti pelkällä rytmityksellä Ellin kääntymään tiukasti puomille. Yllätyksenä tuli myös se, että esteet 25-27 ei tuottaneet ongelmia. Kerrankin olin ajoissa sokkareitteni kanssa. Kepeille kokeilin  takaaleikkausta ja sokkaria, molemmat toimivat meillä.Hyppyä 30 kokeiltiin niin niistolla kun suoraan hyppäämisellä, eikä sillä ollut merkitys 31 keppien hakuun. 31 kepeille tein loppuun jälleen sokkarin. 33 hypylle tein päälle sokkarin, joka toimi loistavasti. Elli alkaa siis kestämään hienosti sokkarit, kunhan muista olla ajoissa.Kerrankin oli aikaa katsoa muutama koirakko enne meitä ja samalla katsoa mitä muita ohjauksia eri esteille saattoi tehdä. Tässä pieni muistio eri ohjauksista eri esteille ja mitä piti varoa missäkin kohtaa.

4-5 sokkari tai veto (ei vastakättä)
6 huolellinen vienti kepeille, ettei koira ampunut pituudelle.
13 niisto
16-17 puolivalssi
18-19 sokkari tai veto
20 piti merkata huolellisesti, jotta koira ei tulisi pituuden ohi/ hyppäisi huolimattomasti
25-26 sokkari 26 taakse, vastakäännös 25+ 26 sokkari
27-28 päällejuoksu+ takaaleikkaus tai sokkari+sokkari keppien loppuun
30 niisto tai suoraan hyppy
31 loppuun sokkari, valssi tai merkki hypyn 32 taakse
3
3 sokkari tai serpenttini kuviolla vienti 32- 34 hypylle
Läksynä meille edelleen takaatyöntöjä 65 rimoilla ja putkenpää ohitukset vedoilla.
 
T. Minna ja Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti