torstai 30. toukokuuta 2013

Teemu Linnan haastajatehistreenit 28.5.2013

Ennen Teemun treenejä pikainen treeniradan tulostus ja mars kentälle. Vasta Ojangossa ehdin vilkaista ratapiirrosta ja HUH! Jälleen useita eri harjoituspätkiä samalla radalla, yhteensä 5 kappalatta. Tässä kysyttiin taas muisti- ja keskittymiskapasitettia.

Perusasioiden äärellä oltiin myös näissä harjoituksissa. 
Rata oli symmetrinen: U-putket radan päissä ja suorat putket sivuilla, hypyt olivat symmetrisesti "tähtikuviossa" keskellä. Treenien aiheena oli linjat.

Ensimäissessä harjoitteessa kuljettiin ympyrää (aidat olivat kuitenkin hieman vinosti aseteltu). Huomasin, että se oma ohjausvalinta ei ollutkaan se paras mahdollinen koiran linjan kannalta. Olin aluksi päättänyt juosta vain sisäkaarta, ohjauksen toimimattomuuden huomasin koiran linjoissa: sik sak sik sak. Ennen molempia päätyputkia Vivi tuli kovasta vauhdista melkein suoraan jalkoihin kiinni ja sitten taas lähetys putkeen. Yritin pinkomalla pelastella tilannetta, mutta turhaan. Teemuhan innostui tästä ja saatiin sitten ihan käytännössä kokeilla kuinka juokseminenkaan ei aina auta, kaikennäköiset erilaiset vaihtoehdot, joissa sai kyllä juosta eivät korjanneet tilannetta. Sitten selviteltiin mistä ja mihin kannattaisi sijoittua ja mihin aikaan, jotta ehtii korjata koiran linjan oikeaksi. Takanaleikkaus suoran putken jälkeen seuraavalla hypyllä ja kohti U-putkea suoristaa koiran linjan aivan käsittämättömän hyvin.

Toisessa harjoituksessa tuli koiran linjan korjaamisella ja omalla rytmittämisellä saada koira ohi ansahypyn. Olin erittäin tyytyväinen, kuinka kerrankin olin täysin oikeassa paikassa oikeaan aikaan kertomassa Viville mihin mennään. Treenien jälkeen videolta katsottuna olin vieläkin tyytyväisempi, ei yhtäkään sik sakkia eikä kysymysmerkkiä Viviltä. Pitää vain luottaa oman liikkeen voimaan ja siihen, että Vivi kyllä aina tekee niinkuin ohjaa. Ei se taida niihin ansaesteisiin huvikseen mennä :  ) Tämä harjoitus valoitti meille myös väärän putkenpään valinnan viime kisoissa. Oma suunta ja ohjaus oli kyllä oikein, mutta aivan liian myöhässä, Vivi oli valinnut putken pään jo kauan ennekuin itse ehdotin sitä toista putken päätä...Jälkiviisaus on sitä parasta : ) 

Saatiin Teemulta myös hyvä vinkki putkijarruun, jota tarvittiin kolmannessa harjoituksessa. Nyt suhinat pois ja koiralle tieto kääntymisestä oman liikkeen avulla: kiihdytys, putken lukitseminen ja jarru--> ja hyvin toimii. Selvähän se nyt on, koirakin jarruttaa kun itse jarruttaa. Sama juttu myös muilla esteillä. Aikaisemmin jostain syystä se suhina on jäänyt päälle ja oma jarru unohtunut melkein kokonaan eikä ihme, että putkilta kääntymiset ovat meillä hieman venyneet.

Teemu onnistui jälleen kerran pitämään ihan loisto treenit!

Teemun oppeja meille:

  • Keskity, keskity, keskity
  • Koiralle aina tieto ennen estettä mihin ollaan menossa-->linjat
  • Oma sijainti radalla: sik sakit pois
  • Liike: kiihdytys ja jarru

Iloisia kesätreenejä kaikille!

T. Marianne & Vivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti