perjantai 10. toukokuuta 2013

Anu Niemen huipputehistreenit 7.5.2013
7.5 polkaistiin käyntiin ulkokausi ja kuria piti meille Anu Niemi. Rata näytti mukavalle jo sähköpostissa, joten odotin innolla treenejä. Nyt näin sm- kisoja odotellessa ei opetella enää uusia asioita, vaan keskitytään varmaan suorittamiseen.

Heti alkuun piti muistaa linjata koiraa kunnolla esteellä 2, jotta linja oli hyvä 3 takaa kiertoon ja näin varmistettiin, ettei koira valinnut estettä 4. Kepeille vientiin oli parikin eri tyyliä; valssi 4 hypyn jälkeen, jolloin keppien loppuun tehtiin valssi, tai toisena vaihtoehtona oli tehdä kepeille takaa leikkaus, jolloin pääsi helposti työntämään koiraa oikeaan päähän putkea. Itselle oli helpompi ottaa kepit valssilla ja valssata uudestaan keppien päässä.

Esteen 8 jälkeen valssilla ohjaus 9, jolle kannatti tehdä vielä niisto pienen käännöksen varmistamiseksi. Koska putki(10) oli lyhyt piti olla tarkkana, ettei koira valunut liikaa putkesta, koska se oli vaikuttanut renkaan hyppykulmaan. Pituudelle paras vaihtoehto oli takaaleikkaus, koska sillä oli helppo kääntää koira puomille. Myös persjättö renkaalle toimi, mutta näin koira pääsi valumaan enemmän putkesta.

Hyppy 14 tuotti itselle päänvaivaa, tehdäkkö puomille perjättö, jolloin koiran oli saanut niistettyä siististi hypyltä vai kokeilla sylkkäriä. Molempia kokeiltiin ja yllättää kyllä koira taipui siististi sylkkäriinkin, joten sillä jatkettiin.

Hypylle 18 toimivin ratkaisu oli päällejuoksu, mutta piti olla tarkkana, että muisti merkata esteen kunnolla. Välille 20-21 tehtiin valssi ja 21 piti myös linjata keinua varten. Keinulle ei saanut rynnätä, koska sillä varmisti mahtavan lentokeinun, joita nähtiinkin muutama kappale.

Keinun jälkeiselle elämälle esteet 23-25 oli muutama eri tapa. Ensimmäinen oli tehdä japanilainen esteelle 23 ja päällejuoksu persjättö  24:lle. Toinen oli tehdä twistit molemmille hypyille tai vain ekalle ja päällejuoksu toiselle.

Treenistä jäi todella hyvä fiilis ja kotiläksyksi sain sylkkäri treenejä, jotta saisin ne vauhdikkaammiksi ja varmemmiksi.

T. Minna & Milla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti