torstai 28. helmikuuta 2013

Teemu Linnan huipputehistreenit 26.2.2013

Teemun treeneissä oltiin perusasioiden äärellä ja jatkettiin samalla teemalla kuin edellisen vkon haastaja tehis treeneissä.

Olin itse tuuraamassa Huipputehiksen vuorolla, joten harjoituksen perusidea oli edelliseltä vkolta tuttu.  Menin treeneihin intoa puhkuen, niin hyvä mieli edellisen viikon Teemun treeneistä jäi. Teemu haastaa tekemään tosissaan, mutta myös hehkuttaa onnistumisia ja ainakin allekirjoittaneelle Teemun harjoitteet ja koulutustyyli ovat nannaa=) Liian usein treenien jälkeen jää miettimään vain epäonnistumisia ja kehittymiskohteita. On todella tervettä muistuttaa mieleen myös asioita, jotka sujuivat treeneissä hyvin ja missä asioissa on kehitystä tapahtunut. Treenipäiväkirjaan kannattaa ehdottomasti listata kehityskohteiden lisäksi yhtä monta asiaa, jotka sujuivat hyvin. On tärkeää tiedostaa myös omat vahvuudet, ei vain niitä asioita joita ei vielä hallita. Jep, positiivisia asioita ei niin luontevasti tule aina mietittyä, ainakin itse treenin ja kisan jälkeen jään aivan liian helposti miettimään vain epäonnistumisia ja ongelmakohtia.

Treeneissä oltiin perusasioiden äärellä. Harjoituksen kantavana teemana olivat liikkeen rytmitys, koiran takana leikkaukset ja ohjauksen ennakointi.  Teemu jakoi koirakon etenemisen neljään osaan: 

1.Ohjaaja kertoo koiralle suoritettavan esteen
2.Koira lukitsee esteen
3.Ohjaan ennakoi seuraavaan suunnan/esteen
4.Koiran pitää osata reagoida ennakointiin

Näihin asioihin kiinnitettiin huomioita treenissä, joka koostui kolmesta erillisestä harjoitteesta. Treeniaika jaettiin kahteen n.10 minuutin pätkään per koirakko. Ensimmäisellä pätkällä keskityimme Dion kanssa tekemään tiukkaa takana leikkaus harjoitetta, jossa väännetään 9 takana leikkausta lyhyillä esteväleillä ja esteet ovat eri kulmissa (kuvan mustat pallot). Erittäin hyvää treeniä oman rytmityksen, rintamasuunnan ja ennakoinnin osalta.  Mietin hieman etukäteen miten saan Dion motivaation pysymään yllä ”ei-niin-kivoissa” leikkauksissa, mutta olikin valaisevaa huomata kuinka koiran vauhti pysyi, kun oma rytmitys oli kunnossa, eikä liike ollut ”tasapaksua”. Sain myös hyvän huomion ja vinkin olkapäiden asentoon leikkausta edeltävän esteen ohjauksessa. Aiemmin olin miettinyt vain rintamasuuntaani ja olkapäät menneet siinä ohessa mukana=)Treeni on kyllä armoton, jos rytmitys ja oma linja on pielessä niin metsikköön mennään. Normaalisti en viljelisi takaa leikkauksia kisaradalla tätä tahtia, sillä meillä tuo ei ole vauhdin kannalta toimivin ohjaus.Mutta mukavaa oli nähdä, että kun kartturi osasi hommansa ei koiran mielestä takana leikkaukset olleet tylsiä tai vauhtia hidastavia.  Takana leikkaustreenin jälkeen huilittiin hetki ja tämän jälkeen siirryttiin toiseen harjoitukseen. Tässä harjoituksessakin pääpaino oli perusasioissa, ohjaa kertoo koiralle esteen, koiran lukittua esteen ohjaaja ennakoi seuraavan esteen ja rytmittää liikkeen niin, että koiran vauhti pysyy yllä. Meillä etenkin Dion kanssa oman liikkeeni merkitys koiran vauhtiin on huomattava ja tässä(kin) treenissä tuli hyvin esiin kuinka paljon oman liikkeen oikea-aikainen rytmitys vaikutti koiran vauhtiin ”ympyröissä”, joissa koira suorittaa esteitä ohjaajasta katsoen ulkokehällä.  Hyvää peruspyöritystreeniä=)

Treeneistä jäi todella hyvä mieli ja innolla odotankin Teemun seuraavia treenejä, joissa kuulemma jatkamme edelleen perusasioiden äärellä!

T. Hannamari ja Dio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti