sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Sami Oksan huipputehistreenit 12.2.2013


Tämän päivän treeni oli kinkkinen ja haasteita antava, mutta siinä todellakin näkyi mitä me osasimme ja mitä emme. Hyvin sujui alku ja niisto esim. hypyllä 16. Vaikeutta tuotti putki-puomi erottelu, koska olin joka kerta liian edellä ja jäin paikoilleni odottamaan Veikoa –> merkki koiralle, että pitäisi kääntyä ja tällöin koira menee puomille. Harjoittelimmekin ajoitusta, jolloin tein erinäistä askellusta putkea 28 ennen ja Veiko ei edes katsonut puomia! Aina ei siis ole järkevää olla liian edellä, jos koira lukee edessä odottamisen kääntymiseksi. Pitää siis harjoitella lisää rytmittämistä :)

Kontaktit olivat nopeita ensimmäiset kerrat, mutta useamman toiston jälkeen itsekin väsyneenä alkoi Veiko tehdä omia nopeita vapautuksiaan kontaktilta ;) Pitää yrittää kovasti muistaa, että pysyy jämeränä ja tiukkana, että vaikka kontaktilta saa lähteä nopeasti niin silti minun luvallani!

Sami on kehunut sitä, että Veiko on erittäin kuuliainen minulle ja minun liikkeeseeni. Välillä liikaakin. Jos liikkeet näyttävät vähänkin toiseen, on ihan sama mitä sanon ja puhkun, koska liike ja rintamasuunta vetää Veikoa niin vahvasti. Niistoissakin tärkeää on, että teen oikean työn ja asennon, koiran viennin ja paikan näyttämisen sekä rintamasuunnalla lähden jo tulevaan suuntaan. Suhina on vain tähän ekstraa, jos se on oikea-aikaista. Samilta tuli kyllä taas niin hyviä ideoita, että pitää pistää ihan ylös :)

Veikolla ja minulla oli kisataukoa pari kuukautta ja oli erittäin mukava huomata, että vähään aikaan pelkästä treenaamisesta on todellakin ollut hyötyä. 2.2.2013 BAT:n järjestämissä kisoissa oli kolme rataa, joista tuloksena, kolme nollaa, kolme kolmois-sijaa ja hyppy-serti! :) Välillä on kyllä todellakin hyvä keskittyä treenaamiseen ja mennä sitten kunnolla kisaamaan, eikä puoliteholla. Nyt on hyvä jatkaa eteenpäin kisaamista Samin ja muiden koutsien hyvillä vinkeillä!

T. Henrika ja Veiko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti