torstai 1. toukokuuta 2014

Jenna Caloanderin huipputehistreenit 29.4.2014Jenna oli taas suunnitellut vauhdikkaan ja haasteellisen radan.
Radan alun kepeillevienti puomin ohi näytti paperilla hankalammalta kuin se oikeastaan oli. Tein ennen 3-putkea putkijarrutuksen ja Tico kaarsi oikein hyvällä linjalla puomin ohi kepeille. Rata jatkui 5-hypylle pidemmän kautta, jolloin vauhti pysyi hyvänä.

Meille radan haasteellisin kohta oli 8-hyppy. Tässä ohjaaja helposti peitti koiran näkyvyyden esteelle.
Pätkä 9-10 toimi yhtä hyvin putken kumpaa tahansa puolta. Itse ohjasin Ticon 10-esteelle putken ja puomin välistä, mutta onnistuneita suorituksia nähtiin myös kun ohjaaja lähetti koiran 8-esteeltä itsenäisesti putkeen ja siirtyi ottamaan koiran vastaan 10-esteen takaa päällejuoksulla.

12-hypyllä kannatti tehdä vastakäännös, minkä jälkeen oli haasteellinen suora, 13-hyppy, välistäveto, 14-hyppy, sylkkäri, 15-hyppy.

Pätkää 15-18 tehtiin monella eri tavalla. Ticon kanssa toimi parhaiten 16-hyppy niistolla lyhyemmän linjan kautta ja 17-esteelle liikkuva vastakäännös. Kokeilin esteelle 17 myös tiukkaa vekkausta, mutta silti tuo kohta meni helposti pitkäksi. Jennan pyynnöstä esteelle 16 kokeiltiin myös saksalaista+persjättöä, jolloin ohjaaja ja koira kiersivät esteen pidemmän kautta ja koiralle tuli parempi, suorempi linja 18-putkeen.

Kohdassa 21-22 sai olla tarkkana. Kohtaan tultiin aikamoista vauhtia ja moni koira juoksi putken ohi. Valssi toimi tähän kohtaan huomattavasti paremmin kuin persjättö. Vielä putken jälkeenkin sai ohjata huolellisesti. Este 23 oli sen verran lähellä seinää, että koirat jättivät sen helposti hyppäämättä.

Kun radan yksityiskohdat oli viilattu kohdilleen, tehtiin koko rataa. Ticon kanssa saatiin rutistettua kasaan hieno nolla. Taas oli kotiin vietäväksi hyvä mieli.

Kiva rata, loistava kouluttaja ja ihana koira, niistä on onnistuneet treenit tehty :-)

T. Anne ja Tico

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti