tiistai 3. joulukuuta 2013

Janne Karstusen haastajatehistreenit 26.11.2013


Vihdoinkin oli mahdollisuus ottaa tuurauspaikka vastaa haastikseen. Koko syksy on mennyt koiran enemmän tai vähemmäsn sairastellessa ja kaikki treenaaminen on jäänyt sen vuoksi tosi vähälle. Oiskohan nämä Janne Karstusen treenit nyt olleet vasta neljännet tai viidennet tehistreenit tähän syksyyn. Jospa se onni nyt olisi kääntynyt ja koira ei loukkaisi itseään J
Jannen treeneissä viikkoa aikaisemminkin oli haastetta ihan kiitettävästi, samoin tälläkin kertaa. Vaikutteita Janne oli ilmeisesti hakenut MM-kisaradoilta, joten ihan helposta pätkästä ei ollut kyse.

Rataan tutustuessa tuntui ettei esteestä numero 17 eteenpäin voinut rataa yksinkertaisesti muistaa. Samaa ympyrää mentiin useampaan otteeseen. Kuitenkin, kun sitäkin kohtaa tarpeeksi kävi läpi, painui se mieleen.

Treeni tehtiin kahdessa pätkässä.

Ensimmäisessä pätkässä ensimmäisellä yrittämällä palkkasin keinulle. Sinne asti sujui ihan kohtuullisesti ja koska rata oli pitkä halusin palkata koiraa välillä. Ja itse tasata hengitystä J Oikeastaan ensimmäisen treenin haasteeksi koitui hidas A. Myös kepeille (12) vienti ja esteen 11 tiukka käännös saatiin testata useampaan kertaan. Ensimmäisellä kerralla ohjasin koiran esteen 11 pidemmän kautta ja se toimikin, mutta treenin vuoksi kokeiltiin myös tiukempaa reittiä ja käytiin ensimmäisessä keppivälissä niistämässä. Tiukempi reitti olikin oman liikkeen kannalta tarkempi ohjattava ja muutaman toiston jälkeen siihen saatiin jotain tolkkua. Hyvänä treeninä oli myös takaa leikkaus 12 keppien lopussa. Kyllä siihen elukkaan vaan on pakko luottaa J Hyvin pelasi.

Toisessa pätkässä otettiin kontaktisulkeiset A:lla. Paavo hidasteli ensimmäisellä treenipätkällä sitä ihan reilusti ja sitä vähän paikkailtiin. Kaikki taisi olla pitkälti kiinni ohjaajan väärästä rytmityksestä. Jäin aikaisemmin tönöttämään A-esteen viereen kiirehtien ennen estettä ja koko A:n suoritus oli tällöin superhidas.  Korjattiin ohjausta niin, että jäin selkeästi koiran taakse sen lähtiessä suorittamaan A:ta ja juoksin vielä reilusti esteen ohi. Huomattava parannus suoritusnopeuteen. Tämä siis treenilistalle ylipäätään…

Sitten mentiin koko pätkä kisanomaisesti ja 24 putkesta koira painoi edellisen treenin voimalla sinne A-esteelle. No, se oli ohjaajan myöhästymisestä johtuva virhe ja helposti korjattavissa oikealla rytmityksellä.

Vielä lopuksi treenattiin toiselta esteeltä putkeen kääntymistä varmaan viidellä eri tavalla, esteen takaa vastaanottaen, kaukaa ohjaten, jaakottaen, edelle lähettäen… tuo osoittautui ehkä radan haastavimmaksi kohdaksi, pitkää kaarrosta kakkosen jälkeen ei saatu kuriin. Treenin paikka siinäkin.

Loistava treeni taasen kerran. Tarpeeksi haastetta ja kuitenkin onnistumisiakin. Kyl me jotain osataan! J
T. Sari ja Paavo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti