tiistai 19. marraskuuta 2013

Janne Karstusen haastajatehistreenit 12.11.2013

 

Olipa kiva ja haastava rata Jannelta. Näitä haasteita Janne kyllä osaa tehdä! Jannen ideana on löytää radalta kohdat, missä voi irroittaa koiran itsenäisesti etenemään ja missä taas pitää ottaa koira tiukasti mukaan. Janne vaatii koiralta myös esteosaamista ja itsenäistä tekemistä ja se jos mikä sopii meille.

Loton kanssa ensimmäinen vaikeus oli jo kolmannen esteen takaakierto. Loton kanssa takaakierto kannatti tehdä vasemman siivekkeen kautta ja siitäkös Lotto keksi ampua lähellä olevan putken vasempaan päähän. Sitä sitten hetki treenattiin, että saatiin käännös kunnolla tehtyä. Paremmin kääntyvät koirat onnistuivat tekemään takaakierron oikean siivekkeen kautta. A:n jälkeinen takaakierto meni sujuvasti, mutta hypyn nro 6 kautta käännös puomille valahti helposti. Puomilta oli tärkeää saada etumatkaa, että ehti ohjaamaan pussin jälkeisen käännöksen hyvin ja siitä vienti kepeille. Pussi oli siis nro 9 esteen tilalla. Myös estekulmat 10 ja 11 olivat hieman erit kuin kuvassa. Ja hyppyjen 8 ja 11 välissä oli pari hämyhyppyä.


Annoin Loton tehdä puomin itsenäisesti ja jäin hieman jälkeen ja lähetin sieltä esteelle 8. Näin sain hyvin etumatkaa käännöksen tekemiseen ja kepeille viennissä ehdin aika kivasti edelle. Kepeillä sitten saikin juosta kunnolla, että ehti tekemään pakkovalssin esteelle nro 13.  Muitakin vaihtoehtoja toki olisi ollut, mutta Loton kanssa tämä oli ehdottomasti järkevin. Putken 17 jälkeinen elämä oli minulle vaikeaa, oma ohjaus lähti monta kertaa väärään suuntaan ja Lotto luikahtikin muutaman kerran väärään putken päähän. Haasteellinen kohta oli myös este nro 21, joka kuvasta poiketen suoritettiin toiselta puolelta. Joillakin toimi päällejuoksu, itse kokeilin valssi valssi, joka tipahti valssi takaaleikkaukseksi, mutta parhaiten toimi Loton kanssa persjättö esteelle nro 20 ja siitä 21 ja valssi kepeille. Nro 20 esteen jälkeen A veti helposti koiria puoleensa, jos ohjaus oli yhtään myöhässä tai väärään suuntaan. Lopussa sitten piti vain pistää töppöstä toisen eteen.

T. Johanna ja Lotto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti