keskiviikko 21. elokuuta 2013

Janne Karstusen haastajatehistreenit 13.08.2013



Tämän syksyn ensimmäiset haastajatehistreenit ovat takanapäin ja treeneissä viihdyttiin oikeinkin syksyisissä tunnelmissa. Ensimmäinen ryhmä taisi päästä sateen alta lähtemään, mutta jälkimmäistä sade ei säästellyt. Keli ei kuitenkaan menoa haitannut, päinvastoin, ei ainakaan ollut liian kuuma treenata ja mukavastihan se katoksen alla sateen pitely tuo porukkaa yhteen..!

Janne oli laatinut meille kaksiosaisen treenin. Ensimmäisessä setissä keskityttiin kontakteihin ja niihin liittyviin mahdollisiin ongelmiin (punaiset ratanumerot). Kontaktit myös kellotettiin, jotta voidaan seurata kehitystä sitten myöhemmin. Nuuk teki kontaktit tyylilleen uskollisesti hyvin vauhdikkaasti, mutta tällä kertaa onneksi myös napakasti pysähtyen, erityiskiitosta saatiin nopeasta puomista ja A:sta. Keinua sen sijaan voitaisiin treenata jälleen erillisenä esteenä ja mun olisi hyvä päättää kriteeri kontaktille ja myös pysyä siinä kriteerissä. Muutamalla toistolla saatiin kivaa asennetta myös siihen. Lisäksi esiin tuli myös tarve treenata lisää liikehäiriöitä oikeastaan ihan kaikille kontakteille. Olen itse jotenkin jämähtänyt tekemään liikehäiriöt vain ohijuoksuina tai sivuttaisena etäisyydenottona, mutta rytminmuutokset (pysähdyksestä liikkeelle) saivat Nuukin vapautumaan kontaktilta. Nämä nyt sitten tehotreeniin!

Toisessa setissä haettiin koirakolle parhaiten toimivia ohjauksia vähän tavallista pidemmillä esteväleillä. Toiseen suuntaan harjoitus tehtiin joko valsseilla, sokkareilla tai takaaleikkauksilla (siniset ratanumerot) ja toiseen suuntaan sitten välistävetoina tai takaatyöntöinä (vaihtoehtoisesti oranssit tai vihreät ratanumerot). Harjoituksessa koiran vauhti pääsi pidempien estevälien ansiosta kasvamaan ja aluksi tuli kiireen tuntua ohjaajille, kunnes ohjaukset saatiin oikea-aikaisiksi. Nuukin kanssa tehtiin aluksi valsseilla, mutta jäin kolmannella käännöksellä auttamatta koiran jalkoihin. Sitten kokeiltiin sokkareita ja ne toimivatkin kivasti. Nuuk lähti hyvin mukaan mun liikkeeseen ja luki rataakin kivasti. Välistävedot ja takaatyönnöt aiheuttivat meille ensin harmaita hiuksia, mutta nekin saatiin lopulta onnistumaan, kun sain omat jalat vaan liikkeelle.

Hyvä treeni, parempi mieli! Kiitokset Jannelle treenistä, joka muistutti perustreenin tärkeydestä, niin kontakteilla kuin ohjauskuvioissakin, eikä ainakaan tule tekemisen puutetta taas omatoimisesti treenatessa!

T. Unnu ja Nuuk


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti