torstai 4. heinäkuuta 2013

Taneli Ikäheimon huipputehistreenit 2.7.2013


Huipparitreenejä oli tullut vetämään HSKH:n oma Taneli. Purtavanamme oli 30 esteen vauhdikas rata, johon lisähaastetta toi helteinen kesäsää.
 
Alun tein pakkovalssilla 2-esteen takaa, mikä toimi hyvin. Kakkosesteen olisi hyvin voinut tehdä myös päällejuoksuna.
Esteillä 5 - 6 nähtiin monia eri variaatioita. Minä tein valssin 5-esteen takaatyönnön jälkeen, lähetin Ticon 6-esteelle lyhyempää reittiä ja jatkoin siitä niisto-persjätöllä. 5-esteen jälkeen nähtiin myös onnistuneita persjättöjä ja 6-este suoritettiin vauhdikkaasti yhtä lailla pidempää kautta.
 
Seuraava mielenkiintoinen pätkä oli esteet 9 - 13.
Kokeilin ensin jäädä 9-putken oikealle puolelle, josta koiran ja keppien väliin ja siitä 11-putken oikealle puolelle. Ongelmaksi tässä tuli se, että Tico ampui 11-putkesta kuin tykin suusta, jolloin 12-este oli suoritettava pidemmän kautta ja vauhti hiljeni ennen estettä 13.
Kokeilin myös toista vaihtoehtoa, menin 9-putken vasemmalta puolelta ja lähetin Ticon kepeille ulkokautta. Näin pääsin keppien toiselle puolelle, Tico jäi suorittamaan keppejä itsenäisesti, pääsin ottamaan sen vastaan 11-putken suulle ja sain sen törkättyä 12-esteen taakse lyhyempää kautta. Näin 13-esteen takaakiertoon tuli hyvä linja.
 
Seuraavassa pätkässä keinu - kepit - putki ei ollut kummempia ongelmia. Esteen 17 otin perinteisesti pyörittäen. Siinä jaakotus olisi voinut olla paikallaan, koska Ticon kaarros venähti hieman.
 
Pätkällä 19 - 24 nähtiin monenmoisia variaatioita. Esteen 19 merkkaus oli tärkeässä asemassa. Jos esteen 19 hyppy venähti, niin koko seuraava pätkä lässähti. Eli A:n jälkeen huolellinen ponnahduspaikan merkkaus, siitä välistäveto ja ripeä takaatyöntö esteelle 21 Esteiden 21 ja 22 väliin tein takanaleikkauksen, mutta nopeampijalkaiset ehtivät tehdä siihen väliin persjätön.
Treenien mielenkiintoisin kohta oli putki 24. Kuvittelin, että jos juoksen täysillä putken oikealta puolelta, Tico ymmärtäisi kääntyä putken jälkeen tiukasti oikealle, mutta toisin kävi. Tässä kohtaa pitäisi olla ennen putken suuta selvästi koiran edellä, jotta se hahmottaisi kunnolla putken jälkeisen tiukan käännöksen. Paljon paremmin onnistuin kun tein persjätön ennen putkea ja kävin niistämässä Ticon putkesta ulos.
 
Esteet 26 ja 28 tein takaatyöntö-niistolla. Jäykemmin kääntyvän koiran olisi hyvin voinut kierrättää esteellä 28 pidemmän kautta, jolloin viimeiseen putkeen olisi tullut suorempi linja.
 
Lopuksi teimme koko radan. Helle alkoi jo painaa kartturin jalkoja, mutta nollalla mentiin rata läpi. Hyvä Tico, olet taituri ;-)
 
Hyvän mielen treenit, joissa sai kokea oppimisen ja onnistumisen iloa! Kiitos Taneli!
 
T. Anne ja Tico

 (c) Sirpa Saari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti