keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Anu Niemen huipputehistreenit 21.5.2013

Rata tuli sähköpostiin ilman numeroita. Hmmm, onko tähän koira haudattuna? No ei ollut sen kummempaa koiraa. Tarkoituksena oli siis vain näin sm-kisojen alla ottaa vähän kisanomaisempaa treeniä ja radanrakennuksen jälkeen saatiin tutustua rataan se 5 minuuttia. Jokainen sai päättää oman treeninsä koostumuksen tämän hetkisen treenisuunnitelmansa pohjalta; tehtiin siis joko pätkiä tai nollatreeniä.

Esteitä oli se 27 kpl, mutta päätin ottaa pohjalle kisanomaisen treenin esteelle 20 asti. Ja nollatreeni siitä sitten tuli, vaikka vedin liikaa Romeota itseeni päin hypyllä 16 ja se meinasi lukita 17 putken. Äänenkäytölle tilanne pelastui ja päästiin hypyn 16 kautta putkelle 17 ja maaliin puhtaalla radalla.

Sitten rataa katsottiin pätkissä. Ensimmäinen tarkkuutta vaativa kohta oli hyppy 3. Takaakierron merkattuaan tuli ohjaajan lähteä reippaasti liikkeelle ja ottaa koira päällejuoksulla mukaan. Tässä onnistuimme heti ensi yrittämällä, vaikka minulla on tapana jäädä munimaan esteille ja ihailemaan kuinka hyvin se koira sinne taakse lähtikään. Onnistuin jopa kerran liikkumaan edestä niin äkkiä pois, ettei Romeo edes tullut hypyn yli. Avain päällejuoksun onnistumiseen ei siis tosiaan ole pelkästään se merkkaava käsi vaan myös katse.

Seuraava kohta, jota lähemmin tarkasteltiin, oli hypyltä 6 putkeen 7. Jälleen sorruin vanhoihin tapoihin ja pidin Romeota turhan kauan kädessä ennen vapauttamista putkeen. Romeo kun kuittaa ohjausvihjeet todella nopeasti eikä sitä tosiaan tarvitse montaa metriä roikottaa kädessä kiinni, että varmasti menee oikein. Taas tuli muistutus samasta vanhasta; luota koiraan!

10-12 välissä meinasi mennä munimiseksi, mutta ehdin kuin ehdinkin tekemään persjätön väliin 11-12. Ajoissa vaan liikkeelle hypyltä 10 ja saman tien muistaa aloittaa persjättö. Hypystä 10 selvisi vain nopealla kuitilla riman päällä ja menoksi.

Samaa kädessä roikottamista harrastin hypyltä 15 hypylle 16. Kun alun nollaradan jälkeen otettiin ko. kohta uusiksi, pidin koiraa taas kädessä kiinni ihan turhia aikoja. Hypyn 15 jälkeen riitti yksi merkki ja vapautus hypylle 16. Hypyltä 16 olisi varmasti vedolla tullut putkeen 17, mutta päätin siihen kuitenkin valssin vääntää.

Nollatreenin ja haastavien kohtien hiomisen jälkeen keskityimme vielä lopun 7 hyppyyn omana osanaan. Suuria vaikeuksia oli ajoittaa valssi hypylle 20 oikein. Hoh hoh… Onnetonta liikkumista. Saatiin se varmaan viidennellä toistolla toimimaan. Paremmalta tuntui ja näytti takanaleikkaus hypylle 21, pyöritys 22 ja luukutus täysiä 25 takaakierrolle. Tein niiston hypylle 26, mutta se oli sen verran sivussa linjalta, että pakkovalssi olisi voinut olla meillekin se toimivampi vaihtoehto. Ainakin parilla koirakolla se toimi sangen hienosti siihen kohtaan. Tätä emme kuitenkaan ehtineet kokeilla.

Loppuun halusin vielä kerran koko radan läpi esteelle 20, kun nuo muutamat tarkkuutta vaativat kohdat oli katsottu. Nollaa pukkasi ja rata tuntui todella sujuvalta ja suoraviivaiselta; ei ylimääräisiä kaarroksia ja kädessä pitoja. Lopun 7 hyppyä jätimme omatoimitreenattavaksi; jos saisi sen pakkovalssinkin testattua.

Parasta koko treenissä oli kuitenkin se, että yksikään rima ei tullut alas! Kolisteli muutamaa, mutta ei tiputtanut. Happy happy happy!

T. Elina & Romeo

 Kuva: (c) Samuli Miettinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti