perjantai 13. kesäkuuta 2014

Jenna Caloanderin huipputehistreenit 11.6.2014


SM-kisat lähestyy. Tehisporukka aloitti elokuussa treenit ja siitä saakka on opeteltu uutta, hiottu vanhaa, haettu varmuutta, nopeutta, hallintaa... kuka mitäkin on halunnut treeneissään painottaa. Nyt kun SM-kisoihin on aikaa muutama päivä ja maajoukkuekarsintoihinkin vain pari viikkoa on enää mahdollista vahvistaa vain itseluottamusta.

Hyvän viimeistelytreenin resepti
- sujuva, sopivan vaikea rata
- sopivasti irtoomista ja hallintaa
- mahdollista saada nollana eka kerralla läpi
- vahvistaa itseluottamusta
- kepit molemmilta puolin
- kaikki kontaktit

Tämän illan rata oli paikoitellen vaativa. Rataantutustumiseen käytettiin noin viisi minuuttia ja ohjauskuviot suunniteltiin niin kuin kisatilanteessa. Nopean koiran kanssa esimerkiksi kohdat 9-10 ja 20-21 vaativat aika paljon luottoa ja kauko-ohjaukseen luottamista, koska ohjaava vaan ei kertakaikkiaan kerkiä pelipaikoille koiraa ohjaamaan. Myös pimeästä kulmasta lähestyttävä putki 16 oli meille haasteellinen. Leijeröintiä ei voinut edes kuvitella, niinpä tähän kohtaa täytyi tehdä sokkari 15-16 välissä jolloin pääsin painamaan Miinan putkeen. Ajoituksellisesti vaikea paikka! 

Nro 10 hypylle koira kääntyy automaattisesti, kunhan se vaan saa putkesta edetä riittävästi eteen. Vähän sama tilanne on esteellä nro 21. Koira saa tulla putkesta reipasta vauhtia ja heti koiran tullessa ohi täytyy ohjaajan todella voimakkaasti omalla vartalon suunnalla ohjata koira kiertämään hypyn taakse. Ainakaan minulla ei ollut mitään mahdollisuutta ehtiä tähän väliin tekemään sokkaria saatika valssia. 

Valmistavista treeneistä jäi todella hyvä mieli ja ratakin saatiin nollana läpi näiden muutamien kohtien treenauksen jälkeen. 

Itseluottamus korkeella kohti meidän ensimmäisiä SM-kisoja! 

T. Eerika & Miina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti