perjantai 20. kesäkuuta 2014

Jenna Caloanderin haastajatehistreenit 17.6.2014


Nopeasti on tämän vuoden tehiskausi mennyt ja tällä kertaa meillä oli jo viimeiset haastajatehiksen treenit ennen kesätauolle jäämistä. Tavallisesta poiketen emme saaneet rataa ennakkoon vaan teemana oli ”kisanomainen treeni”. Radan rakentamisen jälkeen saimme itsenäisesti tutustua rataan 5 minuuttia, kuten kisatilanteessakin, ja omilla ohjausratkaisuilla oli edettävä.

Alkuun muutamat radan kohdat tuntuivat haasteellisilta ja jouduin valitsemaan kahteenkin haasteelliseen kohtaan ohjausvalinnan, jota en Turon kanssa kamalasti ole harrastanut – poispäinkäännöksen. Rataan tutustuessa katsoin ensin että 3 esteen sijoittelu olisi haastava, mutta sijoittamalla koira lähdössä tarpeeksi viistoon kohti 2 esteen siivekettä sai aikaiseksi suoran linjan koiralle, eikä kolmannen esteen ohittamisessa ollut vaikeuksia.  Työnsin Turon 3-esteen kauimmaisen siivekkeen kautta ja sieltä päästiin juoksemaan kovaa vauhtia slaalomilla eteenpäin. Turo tulee välistävetoihin todella tiukasti ja kaarrokset sujuivat todella optimaalisilla linjoilla. 6-esteelle ainoastaan hieman rytmitin saaden koiran kääntymään, keilaus 7 putkeen, koira vasemmalle puolelle ja lähety 8:lle, josta selkeä puomin merkkaus ylöspäin. Tässä alkuradassa ei ollut meillä mitään ongelmia, puomi-kontakti-erottelut toimivat erinomaisesti.


Puomin päähän tein valssin, ja takanakierto-persjättö oli valintani 10 esteelle. Osa teki myös takanaleikkauksen putkelle ja silläkin vaihtoehdolla ehti ohjaamaan putken jälkeen esteen nro 12. Otin Turon puolivalssilla vastaan putkelta ja ensimmäisellä kerralla yritin ainoastaan rytmittämällä kääntää koiran hypyltä 13 kohti keppejä. Ei ihan rytmittäminen ja kepeille ”ryntääminen” riittänyt sillä rintamasuunnan mukana Turo bongasi extrahypyn. Liikkuva vastakäännös (kohti keppejä) hypylle 13 oli sen sijaan nappivalinta, jolloin koiran sai näppärästi kepeille. Keppejen päästä Turo irtosi loistavasti poispäinkäännöksellä putkeen vaikka hieman ohjausvalintaa jännitin. Kiirehdin putken päähän valssiin kääntääkseni koiran hypyn 16 oikeanpuolimmaisen siivekkeen kautta. Ohjausvalinta kyllä toimi mutta oli ehkä aavistuksen kökkö. Minulla tuli kova kiire valssiin ja Turon linja ei ollut täysin sujuva. Kokeilimme niin että jää odottamaan Turoa lähelle hyppyä 16 ja otan hieman vastaisella kädellä vastaan. Kierrätinkin tällä kertaa Turon vasemmanpuoleisen siiveen kautta. Nopeasti reagoiva koira hyppäsi alkuun muutaman kerran hypyn 16 vielä uudelleen siivekkeen vielä kiertämisen jälkeen. Tämän korjasin hieman vahvemmalla vastakädellä siivekkeen kierron jälkeen. Kellotimme ja aavistuksen nopeampi tämä ulomman siivekkeen kiertäminen oli kun koiralle tuli sujuvammat tiet.


A:lle asti homma pelitti hyvin, juoksin oikeaa puolta, ja jälleen oli poispäinkäännökselle käyttöä putkelle irrottamisessa. Toimi erinomaisesti ja loppusuora olikin vain täyttä juoksua Oli todella huikeaa huomata miten hienosti poispäinkäännökset toimivat. Ehkä jatkossa kyseistä ohjausvalintaa uskaltaisi myös kisoissa käyttää. Koiran asenne ja draivi treenissä oli loistava ja jälleen kerran Jenna onnistui pitämään ihan huipputreenit, kiitos paljon!


T. Iina ja Turo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti