torstai 5. kesäkuuta 2014

Jenna Caloanderin haastajatehistreenit 3.6.2014

Jennan omien sanojen mukaan tämän treenin tarkoituksena ei ollut enää tehdä mitään sen erikoisempaa, vain muistutella kontakteja, keppikulmia. Lisäksi rataan oli pari kuviota kopioitu SM-kisatuomareiden radoista. 

Rata oli kyllä erittäin hauska, suoraviivainen ja selkeä. Ohjasin Isakin ottamalla sen 2. esteen takaa vastaan ja etenin rauhallisesti kohti 5. putkea antaen Isakin suorittaa serpentiinin melko itsenäisesti.  Putkesta edettiin suoraan esteelle 6 jonka jälkeen tein persjätön ja ohjasin Isakin keinulle. Keinun jälkeiselle takaakierrolle sain Jennalta vinkiksi ohjata takaakierron mahdollisimman suoraan keinun suunnan myötäisesti. Eli ei kohti 8. hyppyä, koska tällöin koira joutuisi hyppäämään esteen siivekkeen myötäisesti ja hypyn suunta ei olisi silloin kohti 9. putkea. Tämä olikin hyvä oivallus yl. ottaen takaakiertoihin, sillä näin toimimalla myös rimat pysyvät takaakierroissa paremmin. 9. Putkesta etenimme A:lle ja ensimmäisellä kerralla huomasin, että putkelle täytyy antaa pienesti putkijarrua, sillä muuten suorasta putkesta eteenpäin ampuva koira joutuu kaarrattamaan A-esteelle.  A-esteen jälkeisen putken ohjasin leijeröimällä ja ohjasin Isakin putken ulkokaarrokselta sisään.  12. esteelle ohjasin Isakin jonkinlaisella jaakotuksen tapaisella, otin sen vasempaan käteen ja lähetin hypyn 13. kautta putkelle 14. Alun perin suunnittelin välille 14-15 takaaleikkauksen. Mutta Jenna ehdotti meitä kokeilemaan persjättöä tuohon ja se kyllä toimi siinä paljon paremmin. Sillä ohjauksella oli helpompi rytmittää seuraava käännös.  Loppu rata mentiinkin sitten vain lujaaaa… Ja loppuen lopuksi tällä radalla meille tuotti vaikeuksia ainoastaan ohjaajan ehtiminen esteeltä 17 esteelle 20. Isak osaa hakea keppejä hyvin ja itsenäisesti, mutta yrittäessäni juosta mahdollisimman kovaa suoralla painoin sitä muutaman kerran toiseen väliin.

Meille Tehis-kausi on tehnyt tosi hyvää ja kouluttajat ovat antaneet paljon positiivista palautetta meidän edistymisestä. Näistä treeneistä on saanut poistua kyllä vallan hyvillä mielin ja samoin oli nytkin. Jennalta saadut tsempit ja opit ovat tehneet tehtävänsä!

T. Saara ja Isak

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti