torstai 17. huhtikuuta 2014

Jenna Caloanderin huipputehistreenit 15.4.2014

Koko tehiskausi on mennyt koiran tai kuskin sairastellessa. Nyt ollaan vihdoin päästy taas treenaamisen makuun. Tauko on tehnyt ilmeisesti ainakin koiralle hyvää. Kuskin kunto sen sijaan on tipahtanut melkein kahden kuukauden flunssan seurauksena. Kunnon kohotus todellakin on käynnissä, siis ohjaajalla.

Jennan treeneissä oli taas luvassa juoksemista.
 

Toisen esteen ohjasin oikealta puolelta. Tuolla esteellä molemmilta puolilta ohjaus tuntui toimivan, kun katsoi muita ryhmäläisiä.
 

Kakkoselta 3-6. esteiden kautta seiskalle. Ensimmäisellä kerralla ohjasin seiskan suoraa linjaa kierrättämällä koiran taaemman siivekkeen takaa kasille. Ja yllätys yllätys en saanut koiraa ohjattua enää putkelle (9). Paavo hyppäsi kasiesteen niin vinoon, että suoritti ennen putkea olevan esteen, eikä sitä putkea. Rata alusta uusiksi ja seiska esteen siivekkeen kierrätys ratapiirustusta luettaessa alakautta, eli  270 asteen käännös siivekkeen ympäri. Koiran kulma kasiesteelle parani ja ohjaus putkeen onnistui helpommin.
 

Seuraava pulma oli sitten kymppiesteen ohjaus. Rataan tutustuessa ei käynyt edes mielessä parhaiten toimiva ohjauskuvio. Treenikavereiden suorituksia seuranneena tosin osasin jo hieman ennakoida tuhoon tuomittua ohjauskuviotani. Olin siis ajatellut kunnon putkijarrun ja ohjauksen kympille putken ja esteen välistä. Ei mitään mahdollisuuksia vaikka jarru toimisikin. Kierrätys kauempi siiveke kiertäen sylkkärillä (vai onko se poispäin kääntö?) sen sijaan toimi loistavasti. Pari kertaa tosin joutui treenaamaan kun ohjaajan sijoittuminen oli väärä. Sain Paavon kanssa sijoittua aika eteen ja merkkaamaan esteen/käännöksen huolellisesti, ettei koira hypännyt kymppiä väärään suuntaan.
 

Esteellä numero 13 toimi saksalainen loistavasti, siis takaakierto ja persjättö heti perään ja sitten pinkomaan 15 takaakiertoon. Este 17 taaemman siivekkeen kautta. Esteiden 20-21 välissä parhaiten toimi persjättö. Valssiakin taidettiin kokeilla, mutta siitä ei saatu sujuvaa. Esteelle 22 tein aluksi takaaleikkauksen, mutta valssi esteiden 21-22 välissä oli paljon sujuvampi ohjaajan pysyessä koko ajan liikkeessä. Loppu olikin suoraa viiletystä.
 

Superhauskat treenit taasen. Hienoa, kun kokeillaan useita eri ohjauskuvioita. Sen perusteella sitten voi kisoissa päättää mikä ehkä saattaisi toimia parhaiten. Mahtavat tsemppitreenit taasen. Kiitos Jenna. Mun tarvii lähtee lenkille.

T. Sari ja Paavo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti