sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Jenna Caloanderin haastajatehistreenit 11.2.2014


 
Turon kanssa ollaan kovasti odotettu Jenna Caloanderin treenejä ja tämä odotus palkittiin super-mahtavilla treeneillä!
 
Rata oli 20 esteen mittainen nopeasti etenevä ja kiemurainen rata, jossa päästiin kokeilemaan muutamiakin erilaisia ohjausvaihtoehtoja.
 
Ensimmäisellä pätkällä ohjasin Turon hypylle 9 asti.  2 esteen olin suunnitellut ohjaavani saksalaisella, mutta nopeasti huomasin jääväni liikaa Turon tielle hidastaen vauhtia. Kokeiltiin sitten niin että jätin koiran aivan keinun vierelle, lähes kohtisuoraan 1 hyppyä kohden.  Kutsuin koiran 2 esteen siivekkeen viereltä suoraviivaisesti ja välistävedolla ohjasin hypylle. Tällä ohjauksella annoin Turolle tilaa edetä ja saatiin linjauksista ja vauhdista mahdollisimman optimaalisia. Esteelle nro 3 pieni tönäisy, josta nopeasti liikkuen persjättö heti 4 esteen jälkeen ja 5 ohjaus takaakierto-valssilla putkeen.
 
Nro 6-9 kokeilimme sekä pakkovalssi + ”back-flap” yhdistelmää, että koiran kutsumista putkesta vastaisella kädellä ja ikään kuin japanilaisella koiran vedättämistä 8:lle. Japanilaisella tarkoitan sitä että otin Turon 7 hypyn jälkeen hetkeksi vasempaan käteen, jonka jälkeen 8 siivekkeen kohdalla persjätöllä koira oikeaan käteen.  Molemmat ohjausvalinnat toimivat todella sujuvasti.
 
Esteet 10-15 etenivät sujuvasti lähinnä valssaillen. Hypyllä 14 kokeilin muutamaa eri variaatiota. Lähetin Turon  ensin takaakiertoon, josta ohjasin poispäin käännöksellä kepeille. Toisena vaihtoehtona mietin saksalaista. Molemmat toimivat Turon kanssa hyvin. Ensimmäisessä variaatioissa koiralla oli enemmän tilaa suorittaa eikä itsellä ollut niin kiire ohjauksen kanssa.
 
Esteen nro 18 suoritusta pohdiskelimme yhdessä rataan tutustuttaessa. Olisiko järkevää kierrättää kauimmaisen siivekkeen kautta vai lyhyempää reittiä?  Parhaaksi vaihtoehdoksi osoittautui pakkovalssi esteen nro 18 taakse ja siitä sylikäännös. Kellotettuna jopa maksikoirilla sylkkäri oli nopein ohjausvalinta!
 
Puomi tuli ohjata huolellisesti, jottei Turo ampunut minun perääni putkelle, mutta rauhallisesti näytettynä ei ongelmia. Myös puomilta vapautus ja ohjaus poispäin-käännöksellä 20 putkeen sujui ongelmitta.
 
Turo teki koko treenin ihan huikean hyvin töitä ja liikkui huippuvauhtia. Myös kontaktien vapautukset sujuivat nopeasti, vaikka kanssa ollaan etenkin kisoissa painittu. Loppuun tehtiin vielä hieno nollarata! Paljon saatiin kehuja, joten hymy korvissa treeneistä kotiin.
 
Kiitos Jenna aivan mahtavat treenit! J
 
T. Iina & Turo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti