perjantai 10. tammikuuta 2014

Janne Karstusen huipputehistreenit 7.1.2014


Minä vietin joululomani USAssa, josta kotiinviemisenä sain oikein kunnon flunssan. Pahin on jo ohi, mutta kovin huippukuntoisena en eilisiin treeneihin oikein lähtenyt. Yaya voi sitäkin paremmin, maha kasvaa joka päivä. Yaya siis astutettiin ihanalla aprikoosilla kääpiövillakoiralla Tamilla (Backseat Driver’s Tambest) noin 6 viikkoa sitten joten odotettavissa on todennäköisesti aika vikkeliä miniraketteja tämän kuun lopussa! Yayan mammaloman aikana tuuran tehiksessä  vanhemman agilitykoirani kanssa. Sasha on nyt 10,5 vuotias ja on ollut pari kautta Tehiksessä.

Kouluttajana oli jälleen Karstusen Janne. Karstusen radat on ollut koko kauden haastavia ja pitkiä, mikä vähän jännitti minun puolikuntoisuuden vuoksi.

Tällä kertaa rata oli 38 estettä pitkä ja haastetta löytyi. Rata meni suht ok, vaikka kuntoni loppuikin kesken. Väliajalla en voinut muuta kun maata pitkilläni keinonurmen päällä. Sashan kunto ei loppunut, ja mummo pisti tassua toisen eteen.
 Alku oli suhteellisen helppo, vaikka minä lähetin Sashaa ensimmäisellä kerralla putkeen numero 7 aivan liian myöhässä. Sasha jää aina silloin tällöin kiinni minuun ehkä enemmän kuin Yaya, estefokus ei ole yhtä hyvä. Sivusuoralla (8-10) olisin saanut liikkua ripeämmin eteenpäin, niin kuin aina... Kepit sujuivat ongelmitta joka kerta. Aan jälkeiseen takaatyöntöön (13) olin ensimmäinen kerta hieman myöhässä kun Sashalla on juoksuA, seuraavilla kerroilla juoksin kovempaa.

Putken 15 jälkeen tuli sitten kiire. Ensimmäinen kerta tein persjätön jo heti putken jälkeen, mutta Jannen huomautettua tästä ymmärsin, että parempi on tehdä persjättö vasta 16 hypyn jälkeen.Ongelmat ilmaantuivat sitten putki-puomi erottelussa. Menin liian lähelle hyppyä 19, esteen 20 päällejuoksu oli myöhässä ja Sasha ampui puomille. Tätä sitten hinkattiin aika lailla. Jannen mielestä lähetykseni oli sekä epäselvä että myöhässä, minä tuskailin. Sasha rrrrrakastaa puomia yli kaiken. Silloin kun vielä treenattiin säännöllisesti, putki-puomi erottelut meni hyvin, mutta nyt kun Sasha tuntee itsensä syrjäytetyksi ja energiaa on vähän liikaa, uskon, että hän ei edes ehtinyt nähdä koko putkea. Tähän siis treeniä.

Takaaleikkaus A:lle (24) aiheutti sen, että Sasha hidasti A:lla joten Janne ehdotti persjättöä ennen A:ta; se toimi hyvin kunhan vaan muistaa tehdä sen ajoissa ja kunnolla. Kepeillä (26) piti ottaa etäisyyttä niin että ehti takaatyöntöön esteelle 27. Puomille Sasha meni kovin mielellään.Puomin jälkeen vedätin putken 30 väärän pään ohi ja tämä toimi hyvin paitsi kerran, jolloin en ehtinyt Sashan juoksupuomin mukaan ja ohjasin huonosti. Esteen 33 tein sylkkärillä mikä toimi hyvin; tästä olen erityisen iloinen, koska emme ole Sashan kanssa tehneet kovin paljon sylkkäreitä ja viime kerrasta on jo tosi pitkä aika. Lopussa piti vaan juosta ja ohjata takaatyönnöt kunnolla. 

Oli jälleen kerrat uuvuttavat mutta hauskat Jannen treenit!

T. Laura, Sasha ja Yaya

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti