maanantai 14. lokakuuta 2013

Sami Oksan huipputehistrenit 8.10.2013

 
Tällä kertaa olimme ensimmäistä kertaa hallissa ulkokauden jälkeen. Kyseessä oli Sami Oksan oikein kiva rata. Putken jälkeen oli hyppyeste 4, jonka jälkeen sai olla tarkkana, ettei koira ajautunut esteelle numero 9. Eli lähetys esteelle 4, mutta heti tiukka linjaus esteelle 5, jonka saattoi suorittaa takaakierto-päällejuoksuna siten, että koira jäi ohjaajan oikean käden puolelle. Toinen vaihtoehto oli tehdä backlap, mikä ei omalta kohdaltani onnistunut. Ei muuta kuin lisää harjoitusta. Sami oli sitä mieltä, että radan tässä kohdassa takaakierto-päällejuoksu saattoi kuitenkin olla mini- tai medikoiran kanssa nopein ohjaustapa.
7 putken jälkeen oli ainakin itselleni paras vaihtoehto hieman odottaa koiraa putken suulla ja lähteä siitä yhtä matkaa keinulle. Näin rytmitys säilyi parempana, eikä tarvinnut pysäyttää omaa liikettä keinun kohdalla. Keinu ei ole meidän vahvin este, ja Reino tarvitsee hieman ”vedätystä” mennäkseen reippaasti keinun päähän saakka. Jollekin muulle rytmitys tässä kohtaa ei ehkä olisi niin tärkeää kuin meille. Rata jatkui keinulta 9 esteen takaakiertona ja hyvin ennakoituna valssina esteen 10 edessä, siten, että koira jäi ohjaajan oikean käden puolelle. Putkelle numero 12 koiras kannatti lähettää kauempaa. Itselleni kävi pari kertaa niin, että yritin viedä koiran putkeen viemällä sen aivan putken suulle saakka sillä seurauksella, että Reino menikin putken ohi. A-este oli aivan putken takana, ja koira saattoi tulkita liian tiukan putkelle ohjauksen haltuunottona ja ohjauksena A-esteelle. Kun lähetin Reinon putkelle kauempaa, niin homma toimi loistavasti. Rintamasuunta kannatti pitää hieman vasemmalle, ettei koira ajautunut putken väärään päähän. Koiralle kerrottiin hyvissä ajoin, että sen halutaan kääntyvän tiukasti oikealle putkesta tulon jälkeen. Koira vietiin A-esteelle ja yritettiin tietysti olla seisomatta koiran linjan edessä. A-este oli monille ongelmallinen, sillä sen alastulo oli aika lähellä seinää. Koira lähetettiin A-esteeltä putkelle ja ohjaaja liikkui putken takaa putken ulostulolle. Tästä ei saanut lähteä liian aikaisin liikkeelle, jotta vauhti ei olisi tyssännyt seuraavalle esteelle 15, jonka eteen tehtiin valssi ja siitä 16 putkeen lähetys.
Radalla harjoiteltiin myös koiran irtoamista, sillä pituusesteen jälkeen koira piti irrottaa puomin alta menevään putkeen. Este 22 tehtiin takakierto persjättönä 23 putkelle. Puomin jälkeen oli useampia vaihtoehtoja, joista itse tein päällejuoksun puomin jälkeisellä esteellä. Tässä piti juosta aika vauhdilla esteelle 27, jotta ehti sen taakse ottamaan koiran hyvin vastaan, ja lähettämään päällejuoksusta putkelle 28, joka oli radan viimeinen este. Esteen 27 saattoi myös suorittaa toiselta puolelta pakkovalssilla ja sen jälkeen vedolla putkeen, mutta tässä tapauksessa vaarana oli koiran ajautuminen putken väärään päähän. Itse ajattelin, että jos tältä puolelta halusi ohjata, niin vastakäännöksellä olisi varmaan saanut koiran ohjattua paremmin putken oikeaan päähän.
Treeniterveisin,
Maija ja Reino


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti