sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Sami Oksan huipputehistreenit 22.10.2013

 
Sami Oksan tämän kertaisissa treeneissä oli parikin asiaa teemana: kontakti-putki -erottelut ja keppikulmat. Sen lisäksi muutamassa paikassa päästiin taas miettimään kullekin koirakolle sopivimpia ja nopeimpia ohjausvalintoja.
 
Rata tehtiin kahdessa pätkässä - eka veto keinulle ja toka erä sitten keinulta loppuun. Ensimmäiset erot ohjausvalinnoissa tuli välillä 7-9 ja 10-11. Oma valinta oli tulla A:n vasemmalta puolelta puhtaasti rytmillisistä syistä ja oikeastaan haaste olikin sitten vaan kertoa koiralle oikea putkenpää tarpeeksi ajoissa, kun vedolle ei ollut tilaa. Piiroksesta poiketen tosielämässä nuo putken päät oli vieläkin lähempänä toisiaan, joten erityisiä lahjoja ei tarvinnut väärän pään poimimiseen :)
 
11-hypylle saatiinkin sitten kokeilla muutamia eri variaatiota, jotta löytyisi se nopein ohjausvalinta tuollaiseen paikkaan. Ilmeisesti monella vasemman kautta pyöräyttäminen oli toimivin, mutta ainakin omalla kohdalla oikea puoli oli sujuva, kun teki ajoissa sokkarin kympin jälkeen ja siitä ajoissa kääntämään koira yhdelletoista.
 
Samaa teemaa jatkettiin toisessa pätkässä 16-17 -kombossa. Eriskummallinen otukseni kellotti lähes identtiset ajat kumpaakin puolta kääntäen 17 hypyn, vaikka lähtökohtaisesti vasemman siivekkeen kautta sen olisi pitänyt olla n nopeampi. 16 hypyllä sen verran skarppina piti olla, että ei seisoskellut koiran tiellä hypyn aikana, jotta jäi tilaa laskeutua ilman riman lennättämistä. Kerran kokeilin itsekin sitä ja toiste ei tarvinnut :)
 
Keppikulmista piti testata valssilla lähestyminen (johon tuli todella kiire, jos ei jättänyt koiraa suorittamaan 17 hyppyä ja lähtenyt liikkeelle) ja takaaleikkaus. Toiseen suuntaan tullessa olikin sitten avokulma maustettuna herkästi väärälle hypylle työntävällä liikesuunnalla. Sen lisäksi tsekattiin miten ajoissa koira tarvitsee kääntävän vihjeen putkelta, jotta ei mene kaarre pitkäksi. Ja ainakin Javalla käytännössä vihje piti olla jo ennen putkea, koska muutoin se ampui oikein näyttävästi mutkat suoriksi ja sain ihan keskenäni jotain keppejä tarjoilla, kun se oli lukinnut jo hypyn seuraavaksi esteeksi.
 
Lopussa ei ollutkaan sitten enää mitään ihmeempää, kun perus kontakti-putki -erottelu ja hyppy 27 mietitttävänä. Ainakin tuollainen pitkärunkoinen medikin oli näppärintä kiepauttaa niistolla vasemmanpuoleisen siivekkeen ympäri, vaikka kulma hypylle 28 olikin aika tiukka. Toista kautta linja olisi ollut parempi, mutta käytännössä matkaa niin paljon enemmän, että sen etu oikeastaan menee siihen.
 
T. Satu & Java

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti