lauantai 19. lokakuuta 2013

Sami Oksan haastajatehistreenit 15.10.2013

 
Tällä kertaa haastajatehiksen kouluttajana toimi Sami Oksa. Teimme rataa kahdessa osassa ensin numerot 1-15 ja sitten 16-30. Meille rata osoittautui haastavaksi ja paljon treenattavaa riittää.

Ensimmäinen ongelmakohta tuli 5 putkelta kepeille mentäessä. Tarkoituksenani oli lähettää Nero 6 hypylle ja juosta kepeille leikkaamaan. Nero lähti hyvin takaa kiertoon, mutta olin itse aivan liian myöhässä ja Nero hakikin kokoajan kepellä väärään väliin, eikä yrityksistä huolimatta saatu sitä menemään oikeaan väliin. Keppien sisäänmenoon tarvitaan siis lisää treeniä, ja myös joku haltuunottokäsky olisi hyvä olla. Koska Nero haki kokoajan väärän välin Sami ehdotti, että siirrytään seuraavaan kohtaan. Jatkettiin siis 10 hypyltä ja seuraava ongelmakohta tulikin jo 12-15 esteillä. Ohjasin Neron 12 esteelle puomin puolelta vastakkaista kättä käyttäen. Tälläisissä kohdissa alan itse aina peruuttamaan ja niinkuin Sami sanoi pitäisi liikkua peruuttamisen sijaan puomiinpäin. Heti kun tein itse oikein niin koirakin teki oikein.13 hypyn jälkeen olin ajatellut tehdä valssin, mutta en millään kerennyt, joten tehtiin leikkaus 14 hypylle. Myös leikkaamista pitää harjoitella enemmän, koska Nero kääntyi usein väärään suuntaan 14 hypyltä.

Toisella kerralla harjoittelimme Neron kanssa vielä hieman tuota 12-14 välistä asiaa ja sitten siirryimme seuraavaan pätkään. Esteet 16-21 sujuivat muuten ongelmitta kunhan olin itse tarpeeksi ajoissa pituudella näyttämässä, että ollaankin kääntymässä. 21 putkeen ohjasin niin, että putki jäi minun ja keinun väliin. Pidemmälle radassa ei Neron kanssa keritty, mutta saatiinkin tehtäväksi treenata itsekseen samanlaista pätkää.

Treenattavaa siis riittää. Tälläkin kertaa saatiin hyvät neuvot jatkoa ajatellen ja pitäisikin päästä itsekseen treenaamaan.

T. Katariina ja Nero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti