keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Janne Karstusen haastajatehistreenit 1.10.2013

 
Vihdoin pääsimme ulkoa hallin lämpöön treenaamaan. Treenejä meille oli vetämässä Janne Karstunen. Vielä näin kauden alussa halusi Janne testata koirien ja ohjaajien perusohjaamista ja koirien esteosaamista. Vaikka rata oli sujuva, tuotti pienemmät estevälit ja pitkästä aikaa nurmi pohja pieniä ongelmia.

Esteeltä  2 kokeilimme ja kellottelimme sekä pakkovalssia että sylkkäriä. Ellille oli sylkkäri pakkovalssia nopeampi, mikä hieman yllätti minut. Keppejä edellinen hyppy ei syöttänyt suoraan, vaan koiraa piti hieman linjata kepeille. Niille kokeilimme loppuun sokkaria ja takaaleikkauksia. A:n ja putken erittely ei tuottanut ainakaan meille ongelmia, kunhan muisti kertoa koiralle jo muurilla kummalle esteelle olemme menossa.  8-10 väli tuotti hieman harmaita hiuksia, koska avokulmat kepeille eivät ole meillä 100% hallussa. Meille paras keino kepeille oli takaa leikkaus niille. Taas keppien loppuun tehtiin sokkari tai vai valssi.

Putkeen 14 tuli kiire, mutta se ratkaistiin juoksemalla koiran vasemmalla puolella. Kokeiltiin me myös valssia ja sokkariakin enne putkea, mutta laihoin tuloksin. Mun pitää opetella lähtemään nopeampaa liikkeelle ja jättää koira suorittamaan itse esteitä. Kaksi viimeistä estettä saatiinkin sitten vain juosta eteenpäin.

Rata jätti hyvän fiiliksen, koska vaihteeksi ei tarvinnut vääntää ja kääntää koko aikaa. Läksynä saatiin hypyttämistä enemmän 65 rimoilla, koska ne tuppaavat tippumaan helposti vinoista kulmista ja keppien avokulmia. Omaa liikkuvuutta pitää myös parantaa ja varsinkin liikkeelle lähtöjä nopeuttaa.
T. Minna ja Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti