tiistai 17. syyskuuta 2013

Sami Oksan huipputehistreenit 10.9.2013

 
Kouluttajana tämän päivän huippiksen tehistreeneissä oli Sami Oksa. Samin treenit olivat oikeat hyvänmielen-treenit! On hyvä, kun Sami kellottaa ja löytää oikeat vaihtoehdot ja Sami tuki kaikessa, mikä vain edesauttoi nopeutta ja oikeaoppisuutta radalla - koirakosta huolimatta.
 
Teimme rataharjoitetta, joka oli jaettuna kolmeen pätkään. Ensimmäisessä pätkässä tehtiin keppejä ja putkea. Aloitin hypyn kautta ja tein kepit pakkovalssilla, mikä onnistui todella hyvin! Yritän yhä useammin toimia tällä tapaa sekä treeneissä että kisoissa: rohkeasti opetella ohjauskuviot ja esteet niin hyvin, että voin ne eri tilanteissa suorittaa eri tavoin. Oli kiva huomata, että Veiko luki minua niin hyvin.
 
Toisessa pätkässä teimme putken jälkeen serpentiiniä, keinun ja puomin. Serpentiiniä kokeilimme kahdella eri tapaa: ensin takaatyönnöllä jonka jälkeen viimeisen hypyn jälkeen persjättö. Toinen vaihtoehto, pakkovalssi ensimmäiselle hypylle ja minun vahva liikkeeni keinulle, oli 0,30 sekuntia nopeampi kuin ensimmäinen vaihtoehto. Sami sanoi, että tässä tilanteessa monelle muulle hitaampi vaihtoehto toimi meille paremmin.
 
Kolmannessa ja viimeisessä pätkässä oli kontakti-putkierottelu, puomin alla olevat putket ja loppukiemurat. Tämä sujui myös hyvin. Nopeutta haluaisin eniten puomille sekä vahvuutta kontakti-putki erotteluun. Tämä vaatii meiltä lisää harjoittelua, koska kontakti veti Veikon nenää paljon enemmän, kuin oikea putki ;)
 
Sami sanoi Veikolla olleen kunnolla draivia tänään. Ja siltä se tuntui! Treenit sujui paremmin kuin vähään aikaan ja tuntui, että Veiko eteni todella nopeaa vauhtia. Motivaatiota pidän todella tärkeänä ja harvoin haluan treenatakaan todella pitkää pätkää putkeen, koska silloin alan itse väsyä ja Veiko väsyy samaa tahtia. On siis hyvä lopettaa, kun vielä sujuu :)
 
Treenien jälkeen käytiin keskustelua siitä, oliko viimeisessä pätkässä puomin alla olevalta putkelta kääntyminen oikeaan suuntaan ollut koirakoilla hallussa. Osa koirista kääntyi putkelta suoraan oikeaan suuntaan eli toiseen putkeen, kun taas osalla oli koira kääntynyt väärään suuntaan. Tämä vaatii harjoittelua, oikea-aikaisuutta ja oikeaa ohjausmenetelmää koirakolle.
 
Vielä pitää hehkuttaa HSKH:n agilityn tehoryhmän menestystä Helsingin seudun piirinmestaruuskisoissa! Medien joukkue, jossa kilpaili HSKH:n huippukoirakon (joka myös on ollut tehoryhmässä!) Taneli Ikäheimon ja Pantsen lisäksi 3 tämän kauden tehisläistä: Elina Salo ja Romeo, Heini Leskinen ja Nuutti, Henrika Pelkonen ja Veiko. Medit saivat joukkuekultaa! Myös minien joukkue sai kultaa! Minien kultajoukkueessa kilpaili myös tehisläisiä: Riikka Lavonen ja Säde, Elina Suoranta ja Nelli, Laura Ölander ja Sasha sekä viime kauden tehisläinen Jenni Leppänen ja Amelie.
 
Myös Veikon ja minun oma ura on saanut lisää menestystä, sillä valioiduimme FI AVA ja FI AVA-H elokuussa kolmen viikon sisään. Molemmissa kisoissa oli tuomarina Minna Räsänen. Oli todella kiva kisata ja varsinkin valioitua noin hyvissä fiiliksissä! Kotosalla meillä on myös lisäpuuhaa, kun Veiko sai seuraa koohon-neidistä Hilarystä, joka saapui meille 10 viikkoisena Ruotsista. Nyt 16-viikkoinen tehopakkaus opettaa minulle aina jotain uutta – myös paljon sellaista mitä hyödynnän jo nyt Veikon kanssa.
 
T. Henrika ja Veiko
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti