perjantai 19. heinäkuuta 2013

Jenna Caloanderin huipputehistreenit 16.7.2013



Kesälomista ja helteistä huolimatta taas treenattiin kovaa! Jenna olikin laatinut loistavan tsemppi-radan MM-karsintoja ajatellen. Rata oli vauhdikas, ja sisälsi muutaman haastavan tekniikka kohdan. Nuutin kanssa teimme rataa ensin pätkissä, ja sitten ratakokonaisuutena.

Rataantutustumisessa jo heti ensimmäiset kolme estettä herätti sen iän ikuisen kysymyksen: onko nopeampaa pyörittää este 2 lyhyempää reittiä, vai viedä pidempää kautta, jolloin koiran liike pysyy yllä. Päädyin siinä vaiheessa viemään Nuutin pidempää reittiä, koska Nuutti on sen verran huono kääntymään. Rataa tehtäessä kuitenkin huomasin valinneeni väärin. Pyörittämällä linja oli huomattavasti parempi jatkoa ajatellen, ja kun tarpeeksi aikasin merkkasin 2 esteen, ja lähdin juoksemaan pirun kovaa, osasi Nuuttikin kääntyä mainiosti.

Yllätyin kovasti, kun radan haastavin kohta olikin esteet 4-7. En millään saanut jarrutettua Nuuttia tarpeeksi aikaisin, vaan koko ajan 4 hypyn jälkeen tuli monen metrin kaarros. Koska Nuutti sai 2 hypyltä hurjan suoran vauhdin, se ei millään olisi halunnut jarruttaa enää 4 jälkeen. Tätä kohtaa hiottiin kauan, ja harjoittelimme jarruun reagoimista pallon avulla. Tein siis 4 hypylle valssin, siitä 5 hypylle takaatyönnön ja valssin, ja sama 6 hypylle. Siinä unohdin muutamaan otteeseen katsoa koiraa, jolloin Nuutti hyppäsi esteen 6 tietenkin väärältä puolelta.

Näiden alkuvaikeuksien jälkeen rata sujuikin varsin mallikkaasti! Nuutilla oli nopeus, ja ajatus kohdallaan. Kepit se osasi hienosti pujotella loppuun asti, vaikka minä jäin reilun kaksi metriä taaksepäin. Ihana nähdä, että itsenäisten keppien harjoittelu on tuottanut tulosta. Lopussa piti vielä vähän ottaa toistoa puomille, koska Nuutilla on 2on 2off kontaktit, mutta Nuutin mielestä paljon paremmat on 3on 1off kontaktit. Se on siis alkanut jättämään toista etutassua kontaktille, ja tiedän, että jos sallin sen, on minulla pian kontaktiongelmakoira.

Pääasiassa treeneistä jäi todella hyvä mieli, ja saimme taas paljon eväitä jatkoa varten. Alamme siis treenaamaan lisää jarruihin reagoimista ja hiomaan puomin kontaktia.

Hyvää loppukesää kaikille!

T. Heini ja Nuutti 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti