torstai 10. tammikuuta 2013

Anu Niemen haastajatehistreenit 8.1.2013


 
Anu oli tehnyt kolme rataa, joista sai valita mieleisensä radan (tai vaikka kaksi rataa, jos aika riitti). Minä valitsin mustilla ympyröillä merkityn radan.

Esteet 1-4: Paras vaihtoehto oli jättää koira odottamaan lähdössä ja tehdä pakkovalssi hypylle 3.

Esteiden 5-7 suorittamiseen oli useita vaihtoehtoja. Minä pysyin esteiden vasemmalla puolella ja tein hypylle 7 japanilaisen, koska se Anun näyttämänä näytti niin sujuvalta. Ja menihän se kun muutaman kerran treenattiin. Tärkeää oli merkata selvästi oikealla kädellä 6-hypyn takana kun koira oli tulossa esteelle (jotta koira suorittaa esteen eikä oikaise), liikkua merkkauksen jälkeen ripeästi estelinjan toiselle puolelle, ottaa koira haltuun vasemmalla kädellä ja lähettää se 7-hypyn yli. Mielikuva siitä, että vaihtaa käsiä selän takana voi auttaa hahmottamaan asiaa. Kiva kuvio - sopii erityisesti treenattavaksi, jos on taipumusta jäädä aikailemaan ja odottelemaan koiraa :-).

8-9 välillä ei ollut ongelmia ja vaihteeksi puomin alastulokontaktikin meni ihan mallikkaasti.

Esteet 10 ja 11. Treeneissä este nro 10 oli enemmän oikealla eikä niin vinossa kuin ratapiirroksessa eli se oli puomin kanssa lähes samassa linjassa. Este nro 11 oli myös enemmän oikealla (edellisen hypyn kanssa samassa suhteessa kuin ratapiirroksessa). Siten puomin jälkeen oli loogista pysyä radan keskiosan puolella.

Hypylle 11 Anu suositteli tekemään sylkkärin tai poispäinkäännöksen. Jostain syystä kumpikaan ei kuulu normaaliin ohjausvalikoimaani. Valitsin poispäinkäännöksen. Sitä treenattaessa menikin tovi, mutta onneksi Flow jaksaa tehdä toistoja. Oleellista oli olla hätäilemättä ennen käännöstä, jättää riittävästi sivusuunnassa välimatkaa esteeseen, kääntyä 180 astetta (vajaalla käännöksellä helposti jyrää koiran) ja kääntää vastakäden rannetta rennosti nostamatta kättä (kuin kädessä olisi makupala, jolla koiraa ohjataan).

Myös hypyllä 13 oli hyvä paikka poispäinkäännökselle.

Oli siis taas hyvä ja selkeä treeni, kuten Anun treenit yleensäkin. Nyt pitäisi vain treenata opittuja asioita. 

T. Annukka ja Flow

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti