keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Nina Frantsin huipputehistreenit 4.12.2012

Ninan treeneissä oli teemana ohjauksen rytmittäminen. Sain paljon kommenttia, että juoksen liian vauhdikkaasti, käännösten ohjaamisessa olisi hyvä muuttaa askelten rytmiä.


Kokeilimme rytmin muuttamista esteen 6 käännöksessä. Kun koira tulee putkesta, niin tarkoitus oli edetä normaalisti kohti estettä ja sitten lyhentää askeleitaan. Rytminmuutos valmistelee koiraa käännökseen. Kokeilimme vekkausta + viskileikkausta esteiden 6-8 ohjaamisessa. Valssissa käännös tuppasi hieman venymään. Valsissa tuli olla tarkkana, että etenee esteeltä 6 tiukasti kohti seuraavaa estettä ilman turhia peruutteluja. Nina kehotti käyttämään rytmitystä myös esteen 11 persjätössä, jotta koira ei päädy ohittamaan estettä. Askeleen rytmitys tuntui yllättävän hankalalta, tämän toimimista täytyy vielä harjoitella ja pohtia.

Radassa oli paljon kohtia, jotka muistuttivat taas yksityiskohtien jatkuvasta ylläpidon tarpeesta, kuten koiran irtoaminen puomin loppuun ohjaajan jäädessä taakse (esteet 19-20), koiran irtoaminen keppien loppuun, ohjaajan jäädessä taakse (esteet 27-28), putkijarrutus (esteet 15-16) sekä putki-puomi erottelu (esteet 19 ja 32). Kokeilin muutamiin kohtiin harjoituksen vuoksi Jenna Caloanderin treeneissä harjoiteltua sylkkäriä (esteet 12 ja 18). Ohjaus toimi hyvin, sen varmuus täytyy kuitenkin harjoitella loppuun asti.

Nina muistutti myös koiran katsomisesta radalla, tämä oli päässyt rapistumaan ja radalla tuli tästä syysta muutama stiplu kolmosesteen saksalaisen jälkeen sekä esteiden 20-21 välillä. Koira ei lähtenyt ohjaukseen mukaan ilman katsetta. Hyvä muistutus oli myös välistä vetojen ohjaamisessa (esteet 16-18) pysyä lähellä estelinjaa, jotta koiran tie muodostuisi mahdollisimman tiiviiksi. Estelinjasta etäällä ohjaaminen kannustaa koiraa helposti hyppäämään enemmän ohjaajan suuntaan, pois estelinjasta.

T. Satu & Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti