keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Sari Vähäniityn haastajatreenit 13.11.2012


Sari Vähäniitty pisti tänään taas sellaisen radan naamarin eteen päivän haastajatehistreeneissä, että ei ainakaan tarvinnut hallissa palella. Etenkin kun nämä treenit on sen 20minsaa tehointervallia putkeen, niin olo on koiralla ja ohjaajalla aika urheilullinen suorituksen jälkeen. Tietääpähän tehneensä! Inspiraatiota rataan oli saatu viikonlopun Purinan kisoista.
Kolmosesteen suorituksella ratkaistiin miten meinaa pimeän putkikulman syöttää. Kisatilanteessa mun valinta olis ehdottomasti pakkovalssi kolmoselle ja pakkovalssi vitoselle, vaikka törkeä kiire sinne tuleekin. Mutta treenin vuoksi kokeiltiin siis myös takaakierrolla kolmonen ja siitä sitten sylkkäri/poispäinkäännös putkeen. Java oli vähän sitä mieltä, että en taida kyllä yksin mennä, kun kuitennii huijjaat ja lähdet aksailemaan ihan itse sillä välin! Pakkovalssilla ei mitään ongelmaa, mutta tuolla intensiteetillä näköjään pimeät putkikulmat on vielä haastavia, kun hänen korkeutensa mielestä agility on parasta yhdessä nautiskeltuna ja siihen ei kuulu tylsät pimeät putket.

Seuraavaksi kasilla tehtiin taas ratkaisuja sen suhteen mitä tapahtuu pituudella kymppi. Kokeilin molemmat puolet seiskasta ja paremmin siitä sai etumatkaa spurttiin, kun lähetti piskin putkeen esteen oikealta puolelta ja pinkoi minkä koivista pääsi. Ja hiiiiitusen kiire tuli silti, kun vitoskentän pussi on höyhenen kevyt. Vaihtoehtoja kepeille siis käytännössä joko takaaleikkaus kybälle, jossa kaarros helposti joko valahtaa tai tärähtää liian tiukaksi, jolloin koira tulee kepeistä ohi. Tai sitten ehtiä jarruttamaan ennen pituutta ja tekemään valssin pituuden jälkeen. Tai olisihan sitä voinut vastakäännöksen tehdä pituudelle, mutta siinä taas vähän häiriköi sitten koira leikkauksella. Päädyimme siis jarrutus-valssaus-takaaleikkaus -komboon ja oikein kivoja onnistumisia kyllä saatiin väännettyä, vaikka ei mikään helpoin keppikulma tällä erää. Piirroksesta poiketen kepit alkoi siis tasan siitä mihin pituus loppui.

Sitten pääsi eläin rallattamaan ihan huolella putkelle 21 asti ja osasinkin jo rataantutustumisessa tämän kohdan bongata haastavaksi eläimelle, vaikka hypyltä 20 on varsin hyvä ja looginen linja. Se kun olisi helpommin valinnut väärän putken pään ja piti törkätä suorittamaan putkea sillä välin, kun lenkkareista taas sinkosi kipinöitä, jotta ehtii saksalaista vääntämään 23:lle. Olisi voinut pakkovalssillakin tehdä, mutta se pitäisi osata aloittaa jo liikkeessä ja siitä vaan kevyt heitto esteen yli ilman oman liikkeen loppumista. Saksalaisella linjan sai oikeaksi esteen 25  takaakiertoon, koska se käytännössä syötti suoraan siivekkeen ohi. Sen jälkeen ei sitten mitään muuta kuin urku auki ja hallelujaa. Hiki otsalle ja sillä tavalla.

Erittäin hyvä treeni jälleen Sarilta ja nämä on näitä ratoja, joita pitää tehdä asenteella. Jos jää nillittämään, että en ehdi, niin varmaan ei ehdi ja jos päättää ehtivänsä, niin valitsee ohjaukset sen mukaan ja antaa mennä. Tässä myös korostui aika hyvin se, että pitää tietää itsensä ja koiransa vahvuudet: Millä ohjauksilla tehdään varmempaa nollaa ja millä lähdetään kokeilemaan nopeaa riskinollaa.

T. Satu ja Java

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti