torstai 24. huhtikuuta 2014

Jenna Caloanderin haastajatehistreenit 22.4.2014


Säteen kanssa pääsimme tuuraamaan haastajien treeneihin ja Jennalla oli jälleen todella  kiva rata :). Selitän rataa nyt niin päin, että puomi on vaakatasossa kuva alareunassa.
Ensimmäinen putki sujui ihan helposti siten, että olin itse putken ”yläpuolella” yli putken puolivälin. Tällöin ehti hyvin kääntäämään olkapäällä koiran esteen 3. oikealle puolelle.
Radan haastavin kohta oli ilman muuta pujottelukuvio 5.-9. Aluksi kokeilin siten, että pyöritin Säteen vitoshypyn vasemman siivekkeen kautta, lähetin oikealla kädellä pujottelemaan, tein takaleikkauksen keppien päähän, nappasin Säteen mukaan hypyltä 7. ja lähetin jälleen pujottelemaan ja tein taas takaleikkauksen kepeille. Hyvin toimi noinkin. Sen jälkeen kokeiltiin kohtaa niin, että 5. este ja kepeille lähetys kuten aiemminkin, mutta jäinkin vitoshypyn ja keppien väliin ja tein keppien päässä poispäinkäännöksen ja lähetin Säteen keppien toisella puolella olevalle seiskahypylle. Sieltä sitten vaan uudestaan pujottelemaan. Aluksi Säde tuli seiskahypyn ja keppien välistä, mutta muutaman kerran jälkeen homma sujui jo hienosti. Uskaltaisin jopa käyttää tuota poispäinkäännöstä kisoissakin jos vain hyppy olisi hivenen lähempänä keppejä.

Toinen haastavalta näyttävä kohta on väli 13.-14. Oln täysin varma, että Säde lähtee tuossa keinulle, mutta eipä lähtenytkään. Tein niin, että juoksin siten että este 13. jäi vasemmalle puolelleni ja sitten vaan tiukka ohjaus ja lähetys kohti putken suuta. Liimauduin itse siis aika lähelle putkea.

Puomilta esteelle 18. seviydyttiin hyvin pakkovalssilla ja sitten vaan hirveää tykitystä kohti estettä 20. Jos esteelle 20. halusi ehtiä kunnolla niin 18. piti käydä vaan nopeasti merkkaamassa ja sitten jo täyteen vauhtiin kohti putkea.

T. Riikka ja Säde

torstai 17. huhtikuuta 2014

Jenna Caloanderin huipputehistreenit 15.4.2014

Koko tehiskausi on mennyt koiran tai kuskin sairastellessa. Nyt ollaan vihdoin päästy taas treenaamisen makuun. Tauko on tehnyt ilmeisesti ainakin koiralle hyvää. Kuskin kunto sen sijaan on tipahtanut melkein kahden kuukauden flunssan seurauksena. Kunnon kohotus todellakin on käynnissä, siis ohjaajalla.

Jennan treeneissä oli taas luvassa juoksemista.
 

Toisen esteen ohjasin oikealta puolelta. Tuolla esteellä molemmilta puolilta ohjaus tuntui toimivan, kun katsoi muita ryhmäläisiä.
 

Kakkoselta 3-6. esteiden kautta seiskalle. Ensimmäisellä kerralla ohjasin seiskan suoraa linjaa kierrättämällä koiran taaemman siivekkeen takaa kasille. Ja yllätys yllätys en saanut koiraa ohjattua enää putkelle (9). Paavo hyppäsi kasiesteen niin vinoon, että suoritti ennen putkea olevan esteen, eikä sitä putkea. Rata alusta uusiksi ja seiska esteen siivekkeen kierrätys ratapiirustusta luettaessa alakautta, eli  270 asteen käännös siivekkeen ympäri. Koiran kulma kasiesteelle parani ja ohjaus putkeen onnistui helpommin.
 

Seuraava pulma oli sitten kymppiesteen ohjaus. Rataan tutustuessa ei käynyt edes mielessä parhaiten toimiva ohjauskuvio. Treenikavereiden suorituksia seuranneena tosin osasin jo hieman ennakoida tuhoon tuomittua ohjauskuviotani. Olin siis ajatellut kunnon putkijarrun ja ohjauksen kympille putken ja esteen välistä. Ei mitään mahdollisuuksia vaikka jarru toimisikin. Kierrätys kauempi siiveke kiertäen sylkkärillä (vai onko se poispäin kääntö?) sen sijaan toimi loistavasti. Pari kertaa tosin joutui treenaamaan kun ohjaajan sijoittuminen oli väärä. Sain Paavon kanssa sijoittua aika eteen ja merkkaamaan esteen/käännöksen huolellisesti, ettei koira hypännyt kymppiä väärään suuntaan.
 

Esteellä numero 13 toimi saksalainen loistavasti, siis takaakierto ja persjättö heti perään ja sitten pinkomaan 15 takaakiertoon. Este 17 taaemman siivekkeen kautta. Esteiden 20-21 välissä parhaiten toimi persjättö. Valssiakin taidettiin kokeilla, mutta siitä ei saatu sujuvaa. Esteelle 22 tein aluksi takaaleikkauksen, mutta valssi esteiden 21-22 välissä oli paljon sujuvampi ohjaajan pysyessä koko ajan liikkeessä. Loppu olikin suoraa viiletystä.
 

Superhauskat treenit taasen. Hienoa, kun kokeillaan useita eri ohjauskuvioita. Sen perusteella sitten voi kisoissa päättää mikä ehkä saattaisi toimia parhaiten. Mahtavat tsemppitreenit taasen. Kiitos Jenna. Mun tarvii lähtee lenkille.

T. Sari ja Paavo

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Jenna Caloanderin haastajatehistreenit 8.4.2014


Jenna Caloanderin haastajatehis treeneissä 8.4 tehtiin 24 esteen rataa.

Neron kanssa tehtiin toiselle esteelle pakkovalssi pidempää kautta, jotta linja kolmoselle olisi parempi. Tämän jälkeen tein nelosen ja vitosen väliin persjätön ja vitoselle vastakäännöksen. Yritin alussa tehdä 7 putkelle jotain epämääräistä putkijarrua ja keretä tekemään valssia 8 hypylle. Jenna ehdotti, että juoksisin putken päähän jarruttamaan ja sehän toimi tosin hyvin. 8 hypylle tein valssin.

9 putkelle putkijarru ja valmiiksi 10 hypylle. 10 hypyn otin pakkovalssi vastakäännös yhdistelmällä. 11 hypyn olin ajatellut ottavani niistolla lyhyempää kautta, mutta huomattiin, että se näyttää liikaa 3 hypylle. Tehtiin siis siihen back-flap, jolloin Nero oli oikeassa suunnassa 13 hypylle. Siihen tein sylkkärin, josta lähdettiin nopeasti valssiin 14 hypyn jälkeen ja 15 jälkeen toinen valssi. Siitä koiran lähetys putkeen ja putken jälkeen persjättö, josta loppu rata juostiinkin kovaa.

Kaiken kaikkiaan tosi kivat treenit. Nero meni ihan huippuhyvällä vauhdilla ja teki töitä keskittyneesti loppuun saakka. Jenna kyllä keksii tosi nopeasti ratkaisut kaikkiin ongelmiin. Kiitos Jenna huippuhyvistä treeneistä!

T: Katariina & Nero

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Jenna Caloanderin huipputehistreenit 1.4.2014

 
Jennalla oli tällä kertaa tarjolla varsin vauhdikas baana, jossa pääsi tekemään töitä jokseenkin suoraviivaisesti ja koirakin revittelemään ajoittain jopa huolella. Oma rataantutustuminen jäi enemmänkin radan pikavilkaisuksi, kun saavuin Turun reissulta vartin aiottua myöhemmin, mutta onneksi siitä huolimatta ehdin näihinkin geimeihin mukaan. Muuri oli vaihtanut pituuden paikalle ja vitoshyppy normihypyksi oli selkeimmät havainnot, jotka kannatti verkkokalvoille tallentaa piiroksesta poiketen.

Ilmeisesti pikavilkaisu -taktiikka sopii meille, kun pyyhkäistiin kepeille asti ihan ykkösellä puhtaasti ja siinäkään ei olisi ollut mitään muuta kuin ohjaaja olisi jaksanut vaan käskyttää ne kepit. Jälkeenpäin kuulin, että nuo baanan varrella tyrkyllä olevat putkiansat oli viritelty hitusen Javaa silmällä pitäen, mutta kaikkien yllätykseksi tämä kenttien vapaamielinen rallattaja ei täkyyn tarttunutkaan. Joskus siis näinkin päin, kun koira ei edes vilkuile vääriä vaihtoehtoja.

Alku meni näppärästi pakkovalssilla ja siitä ehti sitten hyvin vastakäännökseen vitoselle. Nopea takaakiertoon tuuppaus ja sitten vaan maagista eteen käskyä otuksen karvaisiin korviin asti. 9 muuri oli yllättävän helppo merkata kaukaakin koiralle, josta pääsikin vääntämään valsseja seuraavalle pätkälle. Kokeiltiin tätä vaihtoehtoa myös kierrättämällä 13 oikean kautta ihan vaan hämyesteiden takia, mutta Java fiksuna poikana arvasi tämänkin ja jätti vallan väärät esteet rauhaan.

17 hyppy meni saksalaisella, jotta ehti itse saamaan edes hitusen etumatkaa putken ajaksi, jotta olisi sitten liikkeellä ja käskyllä selkeästi kepit indikoimassa. Eikä koiralla näyttänyt olevaan mitään vaikeuksia, vaan se pujotteli keppejä jopa ihan huvikseen putken kautta, kun oikein oli kone lämpimänä. Toisen kerran kepeille tultaessa testasimme törkkäyksen selkeästi paremmaksi, kun koira sai jääädä rauhassa suorittamaan A:ta ja itse ehti hyvin kipittää kepeille sillä välin.

Rata oli jopa varsin helppo viimeaikaiseen vääntöön verrattuna, joten ihan kiva välillä tehdäkkin treenejä, jotka pystyy jopa muistamaan sillä vilkaisullakin ja toisaalta taas koirakin saa tuulettaa pääkoppaa viilettämällä koko radan mitalta. Ja ainakin meille silkkaa plussaa, että koirakin malttaa keskittyä niihin ratapiiroksessa merkittyihin esteisiin sen sijaan, että kentältä haetaan aivan kaikki putket ja hypyt järjestyksestä ja suoritussuunnalta huolimatta.

T. Satu & Java