maanantai 24. maaliskuuta 2014

Jenna Caloanderin huipputehistreenit 18.3.2014


Radan teemana tällä kertaa oli ainakin irtoaminen ja rytmitys. Laitoin koiran kiertämään esteen numero 3 oikealta puolelta. Tämän tekivät jotkut myös siten, että koira kiersi vasemman siivekkeen kautta. Koira piti lähettää todella hyvissä ajoin kiertoon ja vastakäännöksen jälkeen sai lähteä vauhdilla juoksemaan esteelle 5, jotta ehti sinne tekemään tiukan sylikäännöksen. Tätä harjoittelimme pelkästään muutamia kertoja. Sylikäännöksessä saa olla tarkkana, ettei koira lue sitä jaakotukseksi, ja lähdekin hypyn jälkeen putken puoleisen siivekkeen kautta kohti estettä 6. Sylikäännöksessä tuli olla hyvissä ajoin asemissa näyttämässä koiralle ponnistuspaikka ja jarruttamassa vähän koiran liikettä, jotta se saattoi koota itsensä hyppyyn, joka suuntautui siivekkeen ympäri 360 astetta.
Este 7 takaakierto-persjättönä ja siitä putkeen numero 8. Koiraa kannatti vähän odottaa 8 putkella sillä 9 putken jälkeen koiran piti irrota suoraan esteelle 10 ohjaajan jatkaessa viistosti vasemmalle putken 12 sisäänmenoa kohti. Jos ohjaaja oli liian aikaisin putken 9 päässä, ohjaajan liike hidastui liikaa tai jopa pysähtyi kokonaan. Tällöin koira ei joko ollenkaan jatkanut esteelle 11 tai sitten jatkoi, mutta ohitti esteen 11 vasemmalta puolelta. Tässä kohtaa siis rytmitys oli avainasemassa. Liikkeen täytyi säilyä kokoajan, jotta koiran ei tarvinnut kysellä, että mihin seuraavaksi mennään. Tarkoitus oli, että ohjaaja olisi sujuvasti liikkunut putken 12 suulle ja koira samalla hypännyt esteen 11 ja vauhdilla jatkanut matkaansa putkelle 12. Ihan en onnistunut tässä vaan valuin jonnekin putken 12 puoliväliin asti, kun olin niin keskittynyt siihen, että koira jatkaisi matkaansa hidastelematta putken toisella puolella. Yllättävän hyvin meni tämä kohta kuitenkin :)

Este 13 suoritettiin siten, että ohjaaja oli valmiina esteen takana ottamassa koiran pakkovalssilla vastaan. Tästä jatkettiin esteelle 14, jonka jälkeen 15 takaakiertona ja siitä törkkäisy kepeille. Esteellä 17 oli tärkeää mennä itse tarpeeksi pitkälle merkkaamaan koiralle takaakiertopaikka. Tässä piti ottaa kunnon askel oikealla jalalla selkeästi esteen taakse ja oikealla kädellä antaa myös selvä merkki ponnistuspaikasta koiralle. Silloin koira sai hyvän linjan esteelle 18. Tämä olikin yllättävän vaikeaa. Sitä aina luulee tekevänsä isoja ja selkeitä liikkeitä, mutta todellisuudessa en ainakaan itse aluksi näin tehnyt vaan lähinnä huitaisin kädellä koiran takaakiertoon…. Silloin koira ei kokoa itseään kunnolla hyppyyn ja hypystä tulee liikaa suoraan esteen taakse suuntautuva, eikä estellee 18 suuntautuva niin kuin oli tarkoitus.

Sitten puomi 19, tämän jälkeen esteet 20 ja 21. Itse tein persjätön esteiden 21 ja 22 välille. 22 jälkeen hyvissä ajoin valssi ja siitä koiran kuljetus oikealla kädellä putkeen 23. Tässä piti olla tarkkana ettei koira karannut esteelle 21 uudestaan.

Oli taas oikein kivat treenit. Jenna on kannustava kouluttaja ja hänellä on aina kivoja ratoja sekä hyviä neuvoja J

T.Maija ja Reino

 

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Jenna Caloanderin haastajatehistreenit 11.3.2014

 
Tällä kerralla Jenna oli tehnyt radan joka oli ohjattavissa monella eri tavalla niin kuin hän itse sanoikin. Itselläni teemana tuntui olevan, miten monessa kohdassa pienen villaisen voi hukata.
 
Alussa päädyin ohjaamaan hypyt 2 ja 3 takaa kiertoina. (Toisena vaihtoehtona ajattelin pakkovalssia hypylle 2.) Hypyltä 3 pieni veto ohjaus hypylle 4 sylkkärillä hyppy 5 ohjaus hypylle 6 valssi hypylle 7 ohjaus kepeille.
 
Reinon ja minun yksi vaikeimmista kohdista oli sitten kepeiltä hypyt 9,10 ja 11 koska Reino ei tee keppejä itsenäisesti tältä ” ns. oikealta puolelta ” ajattelin tehdä persjätön hypyn 9 jälkeen ja päälle juoksun hypylle 11. Aina ei käy niin kuin ajattelee oltiin siis selvästi mukavuus alueen ulkopuolella. Jennalla oli tietysti ratkaisu ongelmaamme eli hypyt 9 ja 10 keppien puolelta työntö vastaisella hypylle 11 näin pääsin hypylle 12 tekemään suunnittelemani niiston. Hypyltä 13 puomille veto putkeen 15 onnistui hyvin muutaman tosi pahan kontakti loikan jälkeen.
 
Sitten päästään suunnitelmaani josta Jenna totesi ettei se sovi mini koiralle tai ei ainakaan kovin monelle. Maxi koirilla se toimi hienosti joten kerron sen aivan sen tähden. Putkesta A:lle lähetys putkeen 17 hypylle18 vastaan otto saksalaisella ohjaus keinulle ja takaa kierto hypylle 20.
 
Reinon kanssa tehtiin sitten Jennan ohjeistuksella. Putkesta A:lle pieni varmistus että Reino lähti kiipeämään  ja vauhdilla putkelle 17 ja persjättö heti putken jälkeen ohjaus hypylle 18 ja keinulle takaa kierto hypylle 20. Onnistui muuten paitsi että putken 17 jälkeisessä persjätössä hukkasin  Reinon aivan täysin ja kerran Reino valitsi kepit A:lta tullessa kun ei ollut minkäänlaista ohjausta putkelle. Persjättö vaihdettiin valssiin niin saatiin matka putkelta hypylle 18 huomattavasti paremmaksi.
 
Tämä päivä ei selvästi ollut meidän parhaimmistoa.
 
Innolla odotetaan seuraavia treenejä.
 
T. Leila & Reino